Home / Luchthavens / Schiphol zakt weg op lijst beste airports

Schiphol zakt weg op lijst beste airports

Schiphol zakt weg op lijst beste airports

Schiphol is vier plaatsen gezakt op de lijst van beste luchthavens ter wereld, opgesteld door het gezaghebbende Skytrax. Dit blijkt uit de dinsdag gepubliceerde  Top 100. Vorig jaar stond Schiphol nog op plaats vijf, nu op negen.

De top vier bleef ongewijzigd: 1. Singapore Changi, 2. Incheon (Seoul), 3. München en 4. Hongkong. Schiphol zag zich gepasseerd door Tokio Haneda, Zürich, Centrair International (bij het Japanse Nagoya) en Londen Heathrow.

Elk jaar vraagt Skytrax negen maanden lang aan passagiers om cijfers uit te brengen voor de prestaties van luchthavens. Op basis daarvan wordt vervolgens een top 100 samengesteld. Parijs Charles de Gaulle, partner van Schiphol (wederzijds belang 8 procent), is terug te vinden op plek 48. Dat is wel 47 plaatsen hoger dan een jaar eerder.

In de categorie bagageafhandeling springt Kansai International Airport, bij de  Japanse stad Osaka, er uit: sinds de opening in 1994 is hier nog nooit één koffer zoekgeraakt.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Nieuwe grond-bond KLM i.o.

Nieuwe grond-bond KLM i.o.

12/08/2020

Een groep jonge KLM-employees aan de grond is bezig een nieuwe vakbond op te richten onder de naam UnifiedKLM. Mede-initiatiefnemer Jelle van Miltenburg zegt tegen Zakenreis dat veel personeel zich…

Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….