Home / Luchthavens / Schiphol zakt weg op lijst beste airports

Schiphol zakt weg op lijst beste airports

Schiphol zakt weg op lijst beste airports

Schiphol is vier plaatsen gezakt op de lijst van beste luchthavens ter wereld, opgesteld door het gezaghebbende Skytrax. Dit blijkt uit de dinsdag gepubliceerde  Top 100. Vorig jaar stond Schiphol nog op plaats vijf, nu op negen.

De top vier bleef ongewijzigd: 1. Singapore Changi, 2. Incheon (Seoul), 3. München en 4. Hongkong. Schiphol zag zich gepasseerd door Tokio Haneda, Zürich, Centrair International (bij het Japanse Nagoya) en Londen Heathrow.

Elk jaar vraagt Skytrax negen maanden lang aan passagiers om cijfers uit te brengen voor de prestaties van luchthavens. Op basis daarvan wordt vervolgens een top 100 samengesteld. Parijs Charles de Gaulle, partner van Schiphol (wederzijds belang 8 procent), is terug te vinden op plek 48. Dat is wel 47 plaatsen hoger dan een jaar eerder.

In de categorie bagageafhandeling springt Kansai International Airport, bij de  Japanse stad Osaka, er uit: sinds de opening in 1994 is hier nog nooit één koffer zoekgeraakt.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…

Accor opent nieuwe hotels

Accor opent nieuwe hotels

21/01/2020

Accor opent dit en volgend jaar haar 2.999ste en 3.000ste hotel in Europa. De twee nieuwe vestigingen zijn beide in thuisland Frankrijk, van het merk Mondrian. Het designmerk Mondrian is…