Home / Luchthavens / Schiphol: weer storing LVNL

Schiphol: weer storing LVNL

Schiphol: weer storing LVNL

De luchtverkeersleiding LVNL had maandag aan het eind van de middag voor de tweede keer in korte tijd te maken met een storing, waardoor veel vluchten vertraging opliepen.

LVNL heeft via Twitter meegedeeld dat het een ‘technische storing aan het back-up-communicatiesysteem’ in de verkeerstoren betreft, waardoor het vliegverkeer minder goed kan worden afgehandeld. Het bleek te gaan om een kabelbreuk. Ten minste honderd vluchten, zowel binnenkomende als vertrekkende, hebben inmiddels vertraging opgelopen. Schiphol heeft tijdelijk een baan minder ter beschikking – twee in plaats van de gebruikelijke drie.

De LVN zegt dat de problemen van vandaag van een andere aard zijn dan een verstoring op 15 augustus. Toen konden de luchtverkeersleiders gedurende een bepaalde periode geen contact leggen met de piloten. Ook is er geen verband met de aanstaande torenverbouwing, zegt de organisatie.

Tjibbe Joustra
In politiek en ambtelijk Den Haag ligt de LVNL onder vuur. Eerder dit jaar moest de opening van Lelystad Airport worden uitgesteld, onder meer omdat LVNL er niet klaar voor is en eerst een herindeling van het Nederlandse luchtruim wil.

Tjibbe Joustra, de voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), verbaasde zich daar in een interview met Zakenreis over. ‘Als Luchtverkeersleiding Nederland in het verleden had doorgezet met die herindeling hadden we het probleem nu niet gehad. Het getuigt van een gebrek aan toekomstvisie bij LVNL,’ aldus Joustra

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Schiphol test Seamless Flow

Schiphol test Seamless Flow

18/02/2019

Schiphol is een nieuwe proef begonnen met de zogenoemde Seamless Flow, boarden via gezichtsherkenning. Na een eerdere test met KLM is nu de beurt aan passagiers van Cathay Pacific om…

Positie Elbers onduidelijk

Positie Elbers onduidelijk

18/02/2019

Over de positie van KLM-topman Pieter Elbers bestaat naar buiten toe nog altijd grote onduidelijkheid. Terwijl La Tribune heeft gemeld dat Elbers’ herbenoeming rond is, zwijgen andere Franse media, evenals…