Home / Luchthavens / Schiphol voorspelt wachttijd

Schiphol voorspelt wachttijd

Schiphol voorspelt wachttijd

Schiphol is op de eigen website een proef begonnen met het tonen van de voorspelde wachttijd bij de securitycheck in vertrekhal 1. De luchthaven zegt dat het een onderdeel is van een persoonlijk reisschema voor alle passagiers.

In de proef op Schiphol.nl wordt bij een selectie aan vluchten de passagiers ‘ruim voor vertrek’ geadviseerd wat het ‘ideale tijdstip’ is om de security te passeren en hoelang de wachttijd op dat moment zal zijn, naar verwachting.

‘Vanaf twee uur voor het geplande vertrek van de vlucht wordt op Schiphol.nl dezelfde informatie over wachttijden getoond als op de fysieke borden bij de security-controle op de luchthaven,’ zegt het bedrijf in een verklaring.

Slimme data
Het voorspellen van de wachttijden bij de security gebeurt op basis van een ‘slim data-model’ dat gebruikt maakt van eerdere gegevens en van verwachte passagiersaantallen. De proef loopt tot begin oktober. Daarna wordt bekeken hoe het datamodel verder geoptimaliseerd en toegepast kan worden, onder andere voor de andere ‘vertrekfilters’ op Schiphol.

‘We innoveren continu om reizigers en luchtvaartmaatschappijen een betere ervaring te bieden,’ zegt Henk Jan Gerzee, chief digital officer & innovation officer van de Schiphol Group. ‘Toepassingen die mogelijk bijdragen tot een soepeler doorstroom voor de reiziger zijn daarbij een van onze focusgebieden.’

Foto: Unsplash

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…