Home / Luchthavens / Schiphol: vliegverbod VS raakt netwerk van Nederland

Schiphol: vliegverbod VS raakt netwerk van Nederland

Schiphol: vliegverbod VS raakt netwerk van Nederland

Het vliegverbod dat de Verenigde Staten invoert op 14 maart ‘raakt het netwerk van Nederland.’ Dit zegt de CEO van Schiphol, Dick Benschop, in een eerste reactie. Van de luchthaven vertrekken per week 200 vluchten naar de VS. Een maand lang zal het verkeer platliggen.

“Samen met de luchtvaartmaatschappijen brengen we nu in kaart wat dit precies voor de vluchten naar Amerika betekent,” aldus Benschop in een verklaring. “Reizigers die op korte termijn gepland hebben om naar de Verenigde Staten te gaan, adviseren we contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.”

De CEO vervolgt: “Prioriteit is het informeren van reizigers. Verder zijn we op dit moment aan het inventariseren wat de verdere consequenties zijn. Het raakt natuurlijk het netwerk van Nederland. Daarover zal naar verwachting ook overleg volgen met de overheid.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…