Home / Luchthavens / Schiphol verder met BAM

Schiphol verder met BAM

Schiphol verder met BAM

Schiphol heeft de samenwerking met BAM, Heijmans en VolkerWessels voortijdig verlengd, omdat de bouwers zich tijdens de coronacrisis “flexibel” hebben opgesteld, zegt de luchthaven.

De firma’s onderhouden de bestaande infrastructuur van Schiphol, zoals de start- en landingsbanen. In totaal gaat het om “honderden projecten” zegt het luchthavenbedrijf. In 2019 begon de samenwerking met de bouwers, voor drie jaar, met opties om daar nog eens twee termijnen van drie jaar aan te koppelen. Het eerste contract loopt af per 1 april 2022 en is veel eerder dan de bedoeling was alvast verlengd.

“De bouwbedrijven deden net als iedereen hun werk het laatste jaar in uitzonderlijke omstandigheden en toonden zich daarin flexibel. Op basis van dat alles hebben we besloten om een nieuw driejarig termijn aan te gaan,” aldus Mirjam de Boer, directeur asset management van Schiphol.

Voordeel
Dit betekent dat de drie bouwbedrijven, aangeduid als Main Contractors genoemd, tot tenminste 2025 opdrachten uitvoeren voor Schiphol. “De afgelopen twee jaar hebben de Main Contractors diverse grote en kleine onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd,” aldus De Boer.

“Ze werken naar onze wens zo duurzaam mogelijk, door hergebruik van materialen en met focus op het verminderen van de CO2-uitstoot door onder meer inzet van elektrisch materieel. Daarnaast hebben de Main Contractors stappen gezet met het digitaal in kaart brengen van de fysieke bedrijfsmiddelen van de luchthaven.”

De pandemie levert ook een voordeel op voor Schiphol. “Gezien het lage aantal reizigers, kan er nu ook overdag in plaats van ’s alleen nachts onderhoud plaatsvinden zonder reizigers te hinderen,” zegt het bedrijf. “De afgelopen tijd gebruikte Schiphol de coronaperiode om geplande werkzaamheden eerder uit te voeren dan oorspronkelijk gepland.”

Foto © Schiphol

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…

NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…