Home / Luchthavens / Schiphol verder met BAM

Schiphol verder met BAM

Schiphol verder met BAM

Schiphol heeft de samenwerking met BAM, Heijmans en VolkerWessels voortijdig verlengd, omdat de bouwers zich tijdens de coronacrisis “flexibel” hebben opgesteld, zegt de luchthaven.

De firma’s onderhouden de bestaande infrastructuur van Schiphol, zoals de start- en landingsbanen. In totaal gaat het om “honderden projecten” zegt het luchthavenbedrijf. In 2019 begon de samenwerking met de bouwers, voor drie jaar, met opties om daar nog eens twee termijnen van drie jaar aan te koppelen. Het eerste contract loopt af per 1 april 2022 en is veel eerder dan de bedoeling was alvast verlengd.

“De bouwbedrijven deden net als iedereen hun werk het laatste jaar in uitzonderlijke omstandigheden en toonden zich daarin flexibel. Op basis van dat alles hebben we besloten om een nieuw driejarig termijn aan te gaan,” aldus Mirjam de Boer, directeur asset management van Schiphol.

Voordeel
Dit betekent dat de drie bouwbedrijven, aangeduid als Main Contractors genoemd, tot tenminste 2025 opdrachten uitvoeren voor Schiphol. “De afgelopen twee jaar hebben de Main Contractors diverse grote en kleine onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd,” aldus De Boer.

“Ze werken naar onze wens zo duurzaam mogelijk, door hergebruik van materialen en met focus op het verminderen van de CO2-uitstoot door onder meer inzet van elektrisch materieel. Daarnaast hebben de Main Contractors stappen gezet met het digitaal in kaart brengen van de fysieke bedrijfsmiddelen van de luchthaven.”

De pandemie levert ook een voordeel op voor Schiphol. “Gezien het lage aantal reizigers, kan er nu ook overdag in plaats van ’s alleen nachts onderhoud plaatsvinden zonder reizigers te hinderen,” zegt het bedrijf. “De afgelopen tijd gebruikte Schiphol de coronaperiode om geplande werkzaamheden eerder uit te voeren dan oorspronkelijk gepland.”

Foto © Schiphol

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…

Delta, BCD samen in biofuel

Delta, BCD samen in biofuel

06/05/2021

Delta Air Lines en BCD Travel hebben een deal gesloten over het gebruik van biobrandstof voor personeelsreizen. De twee bedrijven zeggen hiermee het belang van duurzaamheid in de luchtvaart te…

Elbers: geen verdere krimp

Elbers: geen verdere krimp

06/05/2021

Het personeelsbestand van KLM zal dit jaar niet verder inkrimpen. Dit heeft CEO Pieter Elbers donderdag gezegd tijdens een persconferentie, per video, naar aanleiding van de kwartaalcijfers van Air France-KLM….

ANVR: willekeur bij steun

ANVR: willekeur bij steun

06/05/2021

De ANVR zegt dat kleine reisagenten moeilijk toegang krijgen tot de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) en constateert “grote verschillen” tussen gemeenten in het toepassen van criteria. De organisatie…