Home / Luchthavens / Schiphol steviger op plek drie

Schiphol steviger op plek drie

Schiphol steviger op plek drie

Schiphol is in juli van de grote luchthavens in Europa het sterkst gegroeid en staat nu na Heathrow en Charles de Gaulle nog steviger op de derde plaats. Dit blijkt uit cijfers van ACI Europe. De groeispurt van Schiphol ten opzichte van de concurrentie tekent zich het hele jaar al af.

Via Schiphol reisden in juli 7,8 procent meer passagiers, in totaal 6.379.598. In de top vijf wist alleen Heathrow ook groei te bewerkstelligen: plus 2,1 procent naar 7,4 miljoen. Parijs Charles de Gaulle kromp met 0,9 procent (naar 6,5 miljoen passagiers), terwijl ook het verkeer op Frankfurt (-2 procent: 6,1 miljoen passagiers) en Istanbul (-5,3 procent: 5,4 miljoen passagiers) terugliep. Alle maandcijfers zijn in vergelijking met juli 2015.

Spaanse luchthavens behoorden bij de sterkste stijgers: Madrid pluste 6,8 procent (4,9 miljoen passagiers), Barcelona 9,6 procent (4,6 miljoen passagiers) en via Palma de Mallorca reisden 12,8 procent meer mensen (3,9 miljoen passagiers).

Groei Schiphol houdt aan
Het beeld voor de eerste zeven maanden van het jaar dat opdoemt uit de statistieken van ACI geeft een nog scherper beeld van de groeiverschillen. Schiphol verwerkte 9,6 procent meer reizigers, Heathrow 0,9 procent meer, terwijl de andere drie luchthavens in de top vijf krompen. Ook hier staat Schiphol stevig op plaats drie: 36 miljoen vervoerde passagiers tegen 34,8 miljoen voor Frankfurt op plek vier.

Uit de eigen cijfers van Schiphol over augustus komt naar voren dat de groei aanhoudt, met 7,9 procent meer reizigers in vergelijking met augustus 2015 naar een totaal van 6.408.035 passagiers. De groei over 2016 tot nu toe (januari tot en met augustus) staat op 9,3 procent.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…