Home / Luchthavens / Schiphol steviger op plek drie

Schiphol steviger op plek drie

Schiphol steviger op plek drie

Schiphol is in juli van de grote luchthavens in Europa het sterkst gegroeid en staat nu na Heathrow en Charles de Gaulle nog steviger op de derde plaats. Dit blijkt uit cijfers van ACI Europe. De groeispurt van Schiphol ten opzichte van de concurrentie tekent zich het hele jaar al af.

Via Schiphol reisden in juli 7,8 procent meer passagiers, in totaal 6.379.598. In de top vijf wist alleen Heathrow ook groei te bewerkstelligen: plus 2,1 procent naar 7,4 miljoen. Parijs Charles de Gaulle kromp met 0,9 procent (naar 6,5 miljoen passagiers), terwijl ook het verkeer op Frankfurt (-2 procent: 6,1 miljoen passagiers) en Istanbul (-5,3 procent: 5,4 miljoen passagiers) terugliep. Alle maandcijfers zijn in vergelijking met juli 2015.

Spaanse luchthavens behoorden bij de sterkste stijgers: Madrid pluste 6,8 procent (4,9 miljoen passagiers), Barcelona 9,6 procent (4,6 miljoen passagiers) en via Palma de Mallorca reisden 12,8 procent meer mensen (3,9 miljoen passagiers).

Groei Schiphol houdt aan
Het beeld voor de eerste zeven maanden van het jaar dat opdoemt uit de statistieken van ACI geeft een nog scherper beeld van de groeiverschillen. Schiphol verwerkte 9,6 procent meer reizigers, Heathrow 0,9 procent meer, terwijl de andere drie luchthavens in de top vijf krompen. Ook hier staat Schiphol stevig op plaats drie: 36 miljoen vervoerde passagiers tegen 34,8 miljoen voor Frankfurt op plek vier.

Uit de eigen cijfers van Schiphol over augustus komt naar voren dat de groei aanhoudt, met 7,9 procent meer reizigers in vergelijking met augustus 2015 naar een totaal van 6.408.035 passagiers. De groei over 2016 tot nu toe (januari tot en met augustus) staat op 9,3 procent.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…