Home / Luchthavens / Schiphol reikt prijzen uit

Schiphol reikt prijzen uit

Schiphol reikt prijzen uit

Ad Rutten, executive vicepresident & commercieel directeur van Schiphol Group, heeft de zes winnaars bekendgemaakt van de Schiphol Aviation Awards 2012. Schiphol reikt de awards jaarlijks uit aan business partners die zich het afgelopen jaar op grond van hun innovatieve bedrijfsvoering of positieve prestaties hebben onderscheiden.

Airline of the Year Award Europe

In deze categorie ging de award naar Flybe, Europa’s grootste regionale luchtvaartmaatschappij. Flybe liet het afgelopen jaar een groei van maar liefst 12 procent zien in het aantal passagiers op Schiphol. Flybe startte het afgelopen jaar met succes twee nieuwe routes, Birmingham en East Midlands, naar Amsterdam Airport Schiphol. Met een totaal van vijf routes voert Flybe nu wekelijks 58 vluchten uit naar Schiphol.

Airline of the Year Award North & South America

In deze categorie ging de award naar ArkeFly voor haar succesvolle prestaties op bestaande bestemmingen in Noord- en Zuid-Amerika en de start van vluchten naar twee nieuwe bestemmingen, Las Vegas en San Francisco Oakland. Het aantal mensen dat met ArkeFly naar een Noord- of Zuid-Amerikaanse bestemming vloog, groeide het afgelopen jaar met liefst 20 procnet naar bijna 450.000 passagiers.

Airline of the Year Award Asia

China Southern Airlines breidde verder uit naar twee dagelijkse vluchten van Schiphol naar Beijing en Guangzhou en nam hiervoor ‘The Airline of the Year Award Asia’ in ontvangst. Ook prees Schiphol China Southern Airlines voor haar positieve ontwikkelingen op het gebied van luchtvracht waardoor een groei van tien wekelijkse vrachtvluchten naar Amsterdam werd gerealiseerd.

Airline of the Year Award Africa & Middle East

De ‘Airline of the Year Africa & Middle East’ is dit jaar uitgereikt aan KLM. Zij ontving de award voor haar uitbreiding en uitstekende performance in het Midden-Oosten en Afrika. KLM voegde drie nieuwe bestemmingen, Luanda, Lusaka en Harare, aan haar netwerk toe, startte een samenwerking met Etihad Airways en verstevigde met succes haar partnership met Kenya Airways.

Passenger Ground Handling Award

Aviapartner ontving dit jaar de ‘Passenger Ground Handling Award’ voor haar goede operationele prestaties, haar klantvriendelijke instelling en uitstekende samenwerking met andere partijen in de keten.

Cargo Award

Het project e-Freight@NL ontving de Cargo Award voor de forse stappen die het project heeft behaald op het gebied van papierloze luchtvracht. Met deze prijs wil Schiphol het belang van e-Freight benadrukken en de hele luchtvrachtketen stimuleren om zoveel mogelijk papierloos te werken. E-Freight@NL is een initiatief van ACN, AF-KL Cargo, Schiphol Group, Cargonaut, EVO Nijenrode business Universiteit en 25 luchtvrachtbedrijven en verladers.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
China erkent ‘EU-airline’

China erkent ‘EU-airline’

11/07/2019

De Europese Unie en China hebben een nog goed te keuren ‘horizontale luchtvaartovereenkomst’ gesloten waarin het principe van de EU-airline wordt erkend. Bijna vijftig landen deden dit al eerder, maar…

Nieuwe topman Norwegian

Nieuwe topman Norwegian

11/07/2019

Bjørn Kjos, één van de oprichters van Norwegian Air, is na zeventien jaar opgestapt als CEO. Kjos blijft wel aan als adviseur, maar draagt de leiding over aan Geir Karlsen,…

Vliegtaks in Frankrijk 

Vliegtaks in Frankrijk 

10/07/2019

Frankrijk voert volgend jaar een vliegtaks in voor alle vertrekkende passagiers, zo heeft de minister van transport bekendgemaakt. De opbrengst gaat naar ‘groen vervoer.’ Op binnenlandse of Europese vluchten in…

Afscheid Alders van ORS

Afscheid Alders van ORS

09/07/2019

Hans Alders heeft vanmiddag afscheid genomen van de Omgevingsraad Schiphol (ORS), na een voorzitterschap van 12,5 jaar. Zijn opvolger is Pieter van Geel, voor een interim-periode. Tijdens een symposium in…