Home / Luchthavens / Schiphol op 45 pct pax 2019

Schiphol op 45 pct pax 2019

Schiphol op 45 pct pax 2019

Schiphol verwerkte vorige maand 3 miljoen passagiers, weliswaar veel meer dan een jaar geleden, maar nog altijd 55 procent onder de 6,7 miljoen uit juli 2019. Dit blijkt uit de vervoerscijfers die het bedrijf maandag heeft gepubliceerd.

Het aantal vliegbewegingen lag vorige maand op 29.141: 35 procent lager dan in juli 2019. Luchtvaartmaatschappijen accepteren nu een aanzienlijk lagere bezettingsgraad dan vóór de pandemie. Zo heeft KLM aangegeven op sommige bestemmingen minder dan een derde van de stoelen zijn gevuld.

Dit geldt onder meer voor vluchten naar de Verenigde Staten en het Verre Oosten, waar alleen passagiers die een paspoort hebben van de eindbestemming aan boord mogen. Het lucratieve vrachtvervoer, in de belly van de passagiersvliegtuigen, zorgt ervoor dat deze vluchten niet verlieslatend zijn.

Het vervoerde tonnage aan vracht op Schiphol is in juli licht gestegen (1 procent in vergelijking met 2019), maar de gemiddelde opbrengst is door hogere tarieven wel gestegen. Schiphol heeft alleen de vervoerscijfers, niet de financiële paragraaf, dat is aan de luchtvaartmaatschappijen.

Foto © Schiphol

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…