Home / Luchthavens / Schiphol netwerknieuws

Schiphol netwerknieuws

Schiphol netwerknieuws

Het netwerk van Schiphol is uitgebreid met negen nieuwe bestemmingen. Daar komen er nog eens vijf bij deze zomer en twee komende winter.

KLM is op 22 april gestart met Amsterdam-Genoa. De Italiaanse stad wordt dagelijks aangevlogen met een Embraer 190. Ook nieuw bij KLM is Valencia, dat sinds 23 april dagelijks wordt verbonden met Schiphol met een Boeing 737-700. Met ingang van 5 mei vliegt KLM twee keer per week met een Airbus A330-200 naar Salt Lake City. In de maand juli is dat zelfs drie keer per week. En op 16 mei jl. heeft KLM twee nieuwe routes gelanceerd: Southampton (twee keer per werkdag en een keer op zaterdag en zondag) en Dresden (dagelijks). Op beide bestemmingen wordt een Fokker 70 ingezet. Sinds 17 mei jl. vliegt KLM dagelijks met een Embraer 175 naar Inverness en op 20 mei is Amsterdam-Ibiza gestart (vijf keer per week). Komende winter zal KLM bovendien twee keer per week naar Colombo (Sri Lanka) en drie keer per week naar Miami vliegen met respectievelijk een Boeing 787-9 en een Airbus A330-200.

Verder is Flybe op 23 mei jl. begonnen met vluchten van Schiphol naar Dundee. Deze worden zes  keer per week uitgevoerd. Dundee is helemaal nieuw in de dienstregeling van Schiphol.

Dat geldt ook voor Tivat, dat sinds 23 mei jl. twee keer per week door TUIfly wordt aangeboden.

Op 27 mei a.s. zal Aegean Airlines weer vliegen van Amsterdam naar Athene. Het gaat om vijf vluchten per week met een Airbus A320.

Aeromexico begint 30 mei a.s. met vluchten naar Mexico City. De route wordt drie keer per week aangevlogen en uitgevoerd met een Boeing 787.

Thomas Cook zal tussen 11 juli en 31 augustus van Amsterdam naar Tenerife, Mallorca en Gran Canaria vliegen. Deze vluchten zijn alleen boekbaar via touroperator Neckermann.

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…