Home / Luchthavens / Schiphol netwerknieuws

Schiphol netwerknieuws

Schiphol netwerknieuws

Het netwerk van Schiphol is uitgebreid met negen nieuwe bestemmingen. Daar komen er nog eens vijf bij deze zomer en twee komende winter.

KLM is op 22 april gestart met Amsterdam-Genoa. De Italiaanse stad wordt dagelijks aangevlogen met een Embraer 190. Ook nieuw bij KLM is Valencia, dat sinds 23 april dagelijks wordt verbonden met Schiphol met een Boeing 737-700. Met ingang van 5 mei vliegt KLM twee keer per week met een Airbus A330-200 naar Salt Lake City. In de maand juli is dat zelfs drie keer per week. En op 16 mei jl. heeft KLM twee nieuwe routes gelanceerd: Southampton (twee keer per werkdag en een keer op zaterdag en zondag) en Dresden (dagelijks). Op beide bestemmingen wordt een Fokker 70 ingezet. Sinds 17 mei jl. vliegt KLM dagelijks met een Embraer 175 naar Inverness en op 20 mei is Amsterdam-Ibiza gestart (vijf keer per week). Komende winter zal KLM bovendien twee keer per week naar Colombo (Sri Lanka) en drie keer per week naar Miami vliegen met respectievelijk een Boeing 787-9 en een Airbus A330-200.

Verder is Flybe op 23 mei jl. begonnen met vluchten van Schiphol naar Dundee. Deze worden zes  keer per week uitgevoerd. Dundee is helemaal nieuw in de dienstregeling van Schiphol.

Dat geldt ook voor Tivat, dat sinds 23 mei jl. twee keer per week door TUIfly wordt aangeboden.

Op 27 mei a.s. zal Aegean Airlines weer vliegen van Amsterdam naar Athene. Het gaat om vijf vluchten per week met een Airbus A320.

Aeromexico begint 30 mei a.s. met vluchten naar Mexico City. De route wordt drie keer per week aangevlogen en uitgevoerd met een Boeing 787.

Thomas Cook zal tussen 11 juli en 31 augustus van Amsterdam naar Tenerife, Mallorca en Gran Canaria vliegen. Deze vluchten zijn alleen boekbaar via touroperator Neckermann.

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…