Home / Luchthavens / Schiphol Group verhoogt belang in Brisbane Airport

Schiphol Group verhoogt belang in Brisbane Airport

Schiphol Group verhoogt belang in Brisbane Airport

De Schiphol Group neemt een groter aandeel in Brisbane Airport, waarvan Schiphol sinds 1997 aandeelhouder is. Het belang in de Australische luchthaven stijgt met 0,89 procentpunt tot 19,61 procent.

De aandelen worden overgenomen van één van de andere stakeholders. Schiphol zegt dat de toekomstverwachting voor Brisbane Airport ‘positief’ is en dat rechtvaardigt de verhoging van het belang.

‘Door de jaren heeft de Royal Schiphol Group de luchthaven van Brisbane ondersteund in haar ontwikkeling door kennis te delen, personeel te detacheren en zetels in het bestuur te bezetten,’ zegt Schiphol in een verklaring.

Brisbane Airport investeert ‘aanzienlijk’ in haar toekomst, aldus Schiphol, onder verwijzing naar de aanleg van een nieuwe baan, de renovatie van het terminalgebouw voor binnenlandse vluchten en de uitbreiding van het terminalgebouw voor internationale vluchten. Daarnaast wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van commercieel vastgoed en parkeergelegenheid op het luchthaventerrein.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Cathay weer op winst, maar…

Cathay weer op winst, maar…

07/08/2019

Cathay Pacific Airways heeft het eerste halfjaar weer winst gemaakt, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. Maar de handelsoorlog tussen China en de VS belooft weinig goeds voor het vervolg,…

GBT steunt UNICEF

GBT steunt UNICEF

07/08/2019

American Express Global Business Travel (GBT) is samenwerking aangegaan met UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Het partnership maakt deel uit van GBT’s wereldwijd Responsible Business-programma. GBT heeft in…

BCD Travel koopt TMC in VS

BCD Travel koopt TMC in VS

05/08/2019

BCD Travel heeft een van de grootste TMC’s in Noord-Amerika, de Adelman Travel Group, overgenomen. Adelman is een full-service zakenreisbureau in Milwaukee, Wisconsin. “Onze financiële kracht biedt ons de mogelijkheid…