Home / Luchthavens / Schiphol grotendeels dicht

Schiphol grotendeels dicht

Schiphol grotendeels dicht

Schiphol heeft woensdag meegedeeld haar operatie voor de komende periode sterk te zullen inkrimpen – vijf van de zeven pieren gaan over zes dagen waarschijnlijk dicht. Het aantal reizigers is deze maand al met ruim 60 procent gedaald. De luchthaven verwacht nog veel repatriëring van Nederlanders uit het buitenland. Daarna lijkt het verkeer bijna volledig stil te vallen.

“Op basis van de wereldwijde ontwikkelingen, het negatieve reisadvies voor alle Nederlanders, de EU-maatregelen en de overige wereldwijde reisbeperkingen zal het aantal vluchten en passagiers verder zeer snel afnemen,” zegt Schiphol woensdag aan het eind van de dag. De luchthaven zal de operatie daarom verkleinen en inrichten op de activiteiten ‘die passen bij deze crisissituatie.’’

Voorspelbaar
“Dat betekent dat Schiphol in sterk afgeslankte vorm open blijft voor de passagiersvluchten die nog wel aankomen en vertrekken, repatriëring, vrachtverkeer, hulpdiensten en uitwijkende vliegtuigen. Door het verkleinen van de operatie blijft de dienstverlening van Schiphol voorspelbaar en betrouwbaar,” aldus de luchthaven.

Schiphol zegt er naartoe te werken dat vanaf dinsdag 24 maart ‘waarschijnlijk’ alleen de D- en E-pier nog in gebruik zijn voor passagiersvluchten, de andere pieren zullen dicht gaan. De opstelplaatsen voor vliegtuigen bij deze pieren zullen worden gebruikt als tijdelijke parkeerplaats voor de vliegtuigen die langere tijd aan de grond zullen staan. De check-in wordt beperkt tot Vertrekhal 2 en een deel van Vertrekhal 3.

CEO Dick Benschop zegt in een verklaring: “We gaan terug naar een ‘Kern-Schiphol’. Daardoor blijven we open voor Nederlanders die nu in het buitenland zijn en naar huis willen, voor vrachtvluchten met bijvoorbeeld medicijnen en medische hulpmiddelen en voor de vluchten die nog wel plaatsvinden. Deze beperking van onze operatie past ook bij de zorg voor onze mensen en die van onze partners.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…