Home / Luchthavens / Schiphol gaat voor groen

Schiphol gaat voor groen

Schiphol gaat voor groen

Op initiatief van Schiphol ondertekenen luchthavens van over de hele wereld op maandag 31 oktober de Airports Sustainability Declaration. Dit gebeurt tijdens het congres Airports Going Green 2016 (van 31 oktober tot en met 2 november) waarvan Amsterdam Airport Schiphol gastheer is.

In de intentieverklaring spreken de luchthavens af dat ze de komende jaren forse stappen willen zetten op het gebied van duurzaamheid. Onder andere door meer samen te werken, successen en lessons learned te delen, te innoveren en de eigen organisatie en business partners uit te dagen duurzamer te denken en te doen.

De Airports Sustainability Declaration sluit aan op actuele ontwikkelingen als de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, COP21 en het ICAO verdrag om emissies van luchtvaartmaatschappijen te verlagen.

Tijdens Airports Going Green delen de luchthavens, belangenorganisaties en het bedrijfsleven best practices en hun visie op de transitie naar een duurzame toekomst. Er zijn workshops over de kansen van circulaire economie, een duurzame passenger journey, purpose over profit en reductie van emissies.

Sharon Dijksma
Maandag 31 oktober spreken Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Carlos de Bourbon de Parme en staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu. Staatssecretaris Dijksma heet de bezoekers welkom in Nederland en onderstreept het belang van mondiale samenwerking via de ‘Airports Sustainability Declaration’. De Prins gaat in gesprek met de aanwezigen over de urgentie om te verduurzamen. President-directeur van Royal Schiphol Group Jos Nijhuis is gastheer van de conferentie.

Het Airports Going Green congres vindt jaarlijks plaats. Dinsdag 1 november worden zes Airports Going Green Awards uitgereikt. In 2014 ontving Amsterdam Airport Schiphol de Airports Going Green Award voor haar duurzaamheidsprogramma.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Delta investeert in milieu

Delta investeert in milieu

17/02/2020

Delta Air Lines investeert tot 2030 honderd miljoen euro per jaar om de eigen uitstoot van CO2 te verminderen. De Amerikaanse carrier zegt hiermee onder meer ‘clean-air technologieën’ te willen…

‘Prima’ cijfers Schiphol

‘Prima’ cijfers Schiphol

14/02/2020

Schiphol heeft volgens financieel directeur Jabine van der Meijs een ‘prima’ jaar achter de rug. Het aantal passagiers groeide slechts licht, maar de financiële resultaten waren ‘solide, met een stijging…

Schiphol: 2020 cruciaal jaar

Schiphol: 2020 cruciaal jaar

14/02/2020

2020 wordt volgens president-directeur Dick Benschop ‘een cruciaal jaar.’ Hij noemde vrijdag de situatie rond Lelystad, de ontwikkeling op ‘de middellange termijn’ en de ‘contouren van de luchtvaart richting 2050’…

Deal Corendon en KLM

Deal Corendon en KLM

13/02/2020

KLM heeft donderdag een overeenkomst gesloten met vakantiebedrijf Corendon over vluchten naar Curaçao. Vanaf het winterseizoen 2020/2021 neemt Corendon gedurende een periode van drie jaar een kwart miljoen stoelen af…