Home / Luchthavens / Schiphol en TU Delft werken samen aan innovatieproces

Schiphol en TU Delft werken samen aan innovatieproces

Schiphol en TU Delft werken samen aan innovatieproces

De Schiphol Group en TU Delft gaan de krachten bundelen voor de ‘beleving van de reiziger en het proces op de luchthaven.’ Dit hebben de twee partijen vandaag bekendgemaakt

De CEO van Schiphol, Dick Benschop, ondertekende hiertoe een samenwerkingsovereenkomst met Tim van der Hagen, de rector magnificus van de Technische Universiteit, onder de naam ‘Accelerating Innovation’.

De samenwerking richt zich op het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten in het ‘living lab’ van Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Lelystad Airport. “De focus ligt daarbij op de beleving van de reiziger en de toekomst van de operatie van de luchthaven,” zegt Schiphol in een verklaring. “Tegelijkertijd wordt er wetenschappelijke kennis ontwikkeld op het gebied van mobiliteit.”

Het gaat om ‘een creatieve manier nieuwe innovatieve producten en diensten sneller te ontwikkelen en problemen op te lossen.’ De faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft biedt de kennis op het gebied van strategisch design, Schiphol en de andere luchthavens van de groep zijn de ‘levende laboratoria.’ De komende vijf jaar gaan veertig  studenten van de TU Delft in de operatie van de Schiphol Group aan de slag.

Foto: Schiphol, links Tim van der Hagen, rechts Dick Benschop

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…