Home / Luchthavens / Schiphol: drukke zomer 2016

Schiphol: drukke zomer 2016

Schiphol: drukke zomer 2016

Schiphol verwacht een druk zomerseizoen, met meer passagiers dan ooit, meer airlines en meer bestemmingen. De luchthaven viert bovendien in 2016 haar honderdste verjaardag.

“Schiphol is klaar voor de zomer,” zegt het bedrijf in een verklaring. De zomerdienstregeling begint elk jaar op de laatste zondag van maart en loopt door tot eind oktober. Dit jaar is dat van zondag 27 maart tot en met zaterdag 22 oktober.

Drie maatschappijen die tot nu toe niet op Schiphol vlogen maken dit jaar hun opwachting. Het Indiase Jet Airways begint op 27 maart met drie dagelijkse vluchten naar Mumbai, New Delhi en Toronto. Aeromexico vliegt vanaf 30 mei drie keer per week naar Mexico City. En China Eastern Airlines begint eind juni met een verbinding, vier keer per week, tussen Shanghai en Amsterdam. Aeromexico en China Eastern zijn partners van KLM en Air France in de alliantie SkyTeam. Met Jet Airways heeft KLM een aparte codeshare-overeenkomst afgesloten.

In 2015 reisden 58,2 miljoen passagiers via Schiphol; in de huidige groeiprognose komt de luchthaven ruim boven de 60 miljoen uit in 2016. Schiphol is de vijfde luchthaven van Europa, gemeten in aantallen passagiers, na Londen Heathrow, Parijs Charles de Gaulle, Istanbul en Frankfurt.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…