Home / Luchthavens / Schiphol deze zomer 200.000 passagiers per dag

Schiphol deze zomer 200.000 passagiers per dag

Schiphol deze zomer 200.000 passagiers per dag

Deze zomer ontvangt Schiphol bijna dagelijks meer dan 200.000 passagiers. Dat is voor het eerst in het 100-jarig bestaan, meldt de luchthaven. Zakenreizigers dienen rekening te houden met langere wachttijden dan zij gewend zijn.

Naast de dagelijkse drukte wordt een aantal piekdagen verwacht waarop rond de 215.000 passagiers via de luchthaven reizen. In totaal verwacht men in de maanden juli en augustus circa 12,7 miljoen aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers, ruim twee miljoen meer dan in 2015.

De drukte wordt uiteraard veroorzaakt door de vele vakantievluchten. Ook de reguliere reizigers moeten rekening houden met de topdrukte en met langere wachtrijen dan normaal bij het inchecken en de security- en paspoortcontrole. Er wordt extra personeel ingezet op drukke punten zoals de vertrekhallen en de securitycontrole. Op tijd aanwezig zijn is het advies van Schiphol. Daarbij is het voor reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer handig om rekening te houden met werkzaamheden aan het spoor van 1 tot en met 9 augustus.

Schiphol doet er alles aan om de mensenmassa soepel de weg te laten vinden. Oud-medewerkers en gepensioneerden worden als vrijwilligers ingezet om reizigers te begroeten en hen wegwijs te maken. De luchthaven vult het bonte gezelschap van reizigers in de vertrekhallen verder aan met steltlopers, tango-dansers en theateracts.

De verwachting is dat Schiphol dit jaar in totaal zal uitkomen op circa 63 miljoen passagiers.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…

AA zet Boeing 787 in ex AMS

AA zet Boeing 787 in ex AMS

16/01/2020

American Airlines is begonnen met het inzetten van de Boeing 787-8 Dreamliner van Amsterdam naar de hub in Philadelphia (PHL). De introductie betekent een toename van de capaciteit met ruim…