Home / Luchthavens / Schiphol in de sneeuw

Schiphol in de sneeuw

Schiphol in de sneeuw

Schiphol heeft vandaag voor de tweede achtereenvolgende dag te maken met zware sneeuwval, die leidt tot vertraging en annulering van vluchten. Maar de luchthaven zegt goed te kunnen omgaan met de omstandigheden.

“Vannacht heeft de sneeuwvloot hard gewerkt om alle banen weer sneeuwvrij te krijgen,” zegt de luchthaven in een verklaring. “Vandaag krijgen reizigers net als gisteren te maken met annuleringen en vertragingen vanwege het winterse weer.” Schiphol houdt de hele dag rekening met verminderde baancapaciteit door de sneeuw.

Schiphol beschikt over een honderdtal speciale sneeuw- en strooivoertuigen. De ‘sneeuwoperatie’ bestaat uit twee teams, waarbij twaalf sneeuwschuivers die achter elkaar rijden het zware werk doen. Behalve de banen worden ook de vliegtuigen met speciale apparatuur ontdaan van sneeuw en ijs, voorafgaande aan de vlucht.

Schiphol kan indien nodig 235 eigen werknemers inzetten om sneeuw te ruimen en daarnaast nog eens 240 mensen van buitenaf inhuren.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Airbus lanceert de A220

Airbus lanceert de A220

11/07/2018

Airbus heeft haar ‘nieuwe’ vliegtuig onthuld: de A220, de  naamsverandering van een bestaand toestel, de CSeries. Zakenreis maakte onlangs al bekend dat dit zou gebeuren. De Europese fabrikant nam vorig…