Home / Luchthavens / Schiphol biedt meeste directe verbindingen in Europa

Schiphol biedt meeste directe verbindingen in Europa

Schiphol biedt meeste directe verbindingen in Europa

Uit het Connectivity Report 2017 van belangenorganisatie Airport Council International (ACI) blijkt dat in van de Europese luchthavens Amsterdam Airport Schiphol de meeste directe vluchten biedt. De luchthaven voegde meer frequenties en bestemmingen toe, waardoor het inmiddels voorligt op Londen, waar Europa’s drukste luchthavens liggen. Schiphol biedt 4.861 directe vluchten per week aan.

In de top vijf van luchthavens met de meeste directe verbindingen staan verder London Heathrow, Frankfurt, Paris Charles de Gaulle en Istanbul Atatürk.

President en CEO van Royal Schiphol Group Jos Nijhuis reageert opgetogen: “Met meer dan 320 bestemmingen die door 111 luchtvaartmaatschappijen worden aangevlogen, is het netwerk enorm, zeker voor een land als Nederland met een kleinere thuismarkt in vergelijking tot bijvoorbeeld Parijs. Van Genève tot Buenos Aires en van Londen tot Mumbai. Dat is goed voor de reiziger, want het uitgebreide en frequente netwerk van bestemmingen maakt het buitenland voor iedere Nederlander toegankelijk en andersom. Maar het is ook goed voor de concurrentiekracht en dus voor de economische groei van Nederland.”

Wereldwijd bezet Schiphol de tweede plek met betrekking tot de ‘hub-connectiviteit’. De ‘hub-kwaliteit’ van Schiphol – met een hoge capaciteit van het banenstelsel en het zogeheten one-terminal concept – is hiervoor essentieel want hierdoor zijn verbindingen met korte overstaptijden mogelijk. Wat betreft hub-connectiviteit staat de luchthaven van Frankfurt nog een trede hoger dan Schiphol als de wereldwijde nummer 1.

De groeisprong van Schiphol leverde de luchthaven niet alleen maar applaus op de laatste maanden. De sterk toegenomen groei ging gepaard met kritische geluiden van  de Onderzoeksraad voor Veiligheid die in mei een kritisch rapport publiceerde over de risico’s van het complexe ontwerp van de luchthaven en de afhandeling. Even daarvoor kwam de luchthaven negatief in het nieuws doordat het in de meivakantie de passagiersstromen niet aankon.

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Nieuwe cabine A330 KLM

Nieuwe cabine A330 KLM

16/03/2018

KLM heeft deze week haar eerste Airbus A330 met een vernieuwd interieur geïntroduceerd. De stoelen in de businessclass zijn nu full-flat en het entertainmentsysteem is vervangen. Ook in de economy-class…

IHG koopt belang in Regent

IHG koopt belang in Regent

15/03/2018

De InterContinental Hotels Group (IHG) koopt een belang van 51 procent in Regent Hotels. De Britse hotelketen betaalt 39 miljoen dollar voor de veel kleinere Taiwanese branchegenoot. IHG, beursgenoteerd, had…

AccorHotels in 100 landen

AccorHotels in 100 landen

14/03/2018

De AccorHotels Group is sinds kort aanwezig in honderd landen. De Franse keten, met merken als Novotel, Ibis,  Pullman en Sofitel, is naar eigen zeggen uitgegroeid tot marktleider op veel…

Nieuwe vliegtuigen Turkish

Nieuwe vliegtuigen Turkish

13/03/2018

Turkish Airlines vernieuwt haar vloot met de aanschaf van 25 Boeing Dreamliners en 25 Airbus A350’s. De totale order heeft een waarde van rond de vijftien miljard dollar. De bestellingen…