Home / Luchthavens / Schiphol -77 pct in december

Schiphol -77 pct in december

Schiphol -77 pct in december

Het aantal passagiers dat vorige maand via Schiphol reisde lag 77 procent lager dan in december 2019. Er was wel sprake van een toename van 6 procentpunt ten opzichte van november 2020.

In december 2020 reisden 1,2 miljoen passagiers van, naar of via  Schiphol. Een jaar eerder waren dat er 5,4 miljoen. Het aantal vluchten daalde minder, met 59 procent, van 38.425 naar 15.902. Twee factoren verklaren dit verschil: een stijging van het aantal vrachtvluchten en een veel lagere bezettingsgraad op de passagiersvluchten die wel doorgang vonden.

December was een betere maand voor Schiphol dan november, toen de teruggang 83 procent was. Deze opleving vond plaats ondanks het feit dat de rijksoverheid een negatief reisadvies heeft afgegeven, vanaf 16 december, voor de hele wereld, tot eind maart 2021.

Vorige week maakte Schiphol de totale vervoerscijfers over 2020 al bekend, waarin de data van december al waren verwerkt. Over het hele jaar was de neergang als gevolg van de coronacrisis, in passagiersaantallen gemeten, 71 procent. Volgende maand komt de luchthaven met de financiële jaarcijfers.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Reizen kan weer (een beetje)

Reizen kan weer (een beetje)

15/05/2021

Reizen uit Nederland naar een klein aantal landen is sinds heden weer mogelijk, maar veel beperkingen en regels blijven bestaan, zoals verplichte pcr-testen en quarantaine na aankomst op de bestemming….

Nieuwe kledij op Schiphol

Nieuwe kledij op Schiphol

14/05/2021

Schiphol voorziet een groot deel van de staf van nieuwe kledij, per functie verschillend van kleur en samenstelling. Het gaat in totaal om rond de 7.500 werknemers, ook van private…

Grenzen open, maar welke?

Grenzen open, maar welke?

12/05/2021

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 15 mei het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zal zijn. Welke landen dat zijn is nog niet duidelijk. Voor Nederlanders…

Hoekstra stemt tegen Smith

Hoekstra stemt tegen Smith

11/05/2021

De Nederlandse staat zal over twee weken op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen de nieuwe bonus in aandelen voor topman Ben Smith stemmen. Dit schrijft de demissionaire minister van…