Home / Luchthavens / Rustplek via Schiphol app

Rustplek via Schiphol app

Rustplek via Schiphol app

Schiphol heeft een plattegrond aan de eigen app toegevoegd die reizigers naar ‘een rustige plek’ kan voeren. De luchthaven spreekt over “een extra service, aanvullend op de bestaande coronavoorschriften.”

De plattegrond van het gebied na de beveiligingscontrole is te bekijken op de landingspagina van de app. Met kleuren wordt de drukte na de beveiligingscontrole aangegeven. Blauwe locaties zijn rustiger, roze locaties zijn drukker. Niet gekleurde gebieden zijn “erg rustig,” zegt Schiphol.

Over het algemeen is het vinden van rust momenteel niet zo moeilijk op Schiphol: de huidige passagiersaantallen liggen rond de 90 procent lager dan vóór de coronacrisis. Maar de app kan wel helpen om de juiste afstand tot elkaar te bewaren, zegt het luchthavenbedrijf.

“Deze plattegrond is een extra service en handvat voor reizigers om in één oogopslag een plek te vinden waar zij rustig hun tijd door kunnen brengen voordat hun vlucht vertrekt,” zegt Sjoerd Blüm, chief information officer bij de Royal Schiphol Group. “De informatiebehoefte van reizigers is enorm veranderd vanwege het coronavirus, op deze manier kunnen we daar verder in voorzien.”

Volgens Blüm maken de meeste reizigers na het passeren van de beveiligingscontrole nu al gebruik van de Schiphol app. “Daarnaast is dit het gebied waarbij de reizigers de meeste tijd doorbrengen. Op basis van de druktemeter kunnen zij bepalen waar ze dat het beste kunnen doen.”

Schiphol wijst er ten overvloede op dat het reisadvies per vliegtuig nog altijd negatief is, voor de hele wereld. Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan, hoewel hier van overheidswege nog altijd geen controle op bestaat, evenmin als sancties (boetes) achteraf. Deze situatie geldt in elk geval tot en met 15 mei. Wie wel op reis gaat moet bij vertrek vanaf Schiphol een negatieve test laten zien.

Foto © Schiphol

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…

NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…