Home / Luchthavens / Rustplek via Schiphol app

Rustplek via Schiphol app

Rustplek via Schiphol app

Schiphol heeft een plattegrond aan de eigen app toegevoegd die reizigers naar ‘een rustige plek’ kan voeren. De luchthaven spreekt over “een extra service, aanvullend op de bestaande coronavoorschriften.”

De plattegrond van het gebied na de beveiligingscontrole is te bekijken op de landingspagina van de app. Met kleuren wordt de drukte na de beveiligingscontrole aangegeven. Blauwe locaties zijn rustiger, roze locaties zijn drukker. Niet gekleurde gebieden zijn “erg rustig,” zegt Schiphol.

Over het algemeen is het vinden van rust momenteel niet zo moeilijk op Schiphol: de huidige passagiersaantallen liggen rond de 90 procent lager dan vóór de coronacrisis. Maar de app kan wel helpen om de juiste afstand tot elkaar te bewaren, zegt het luchthavenbedrijf.

“Deze plattegrond is een extra service en handvat voor reizigers om in één oogopslag een plek te vinden waar zij rustig hun tijd door kunnen brengen voordat hun vlucht vertrekt,” zegt Sjoerd Blüm, chief information officer bij de Royal Schiphol Group. “De informatiebehoefte van reizigers is enorm veranderd vanwege het coronavirus, op deze manier kunnen we daar verder in voorzien.”

Volgens Blüm maken de meeste reizigers na het passeren van de beveiligingscontrole nu al gebruik van de Schiphol app. “Daarnaast is dit het gebied waarbij de reizigers de meeste tijd doorbrengen. Op basis van de druktemeter kunnen zij bepalen waar ze dat het beste kunnen doen.”

Schiphol wijst er ten overvloede op dat het reisadvies per vliegtuig nog altijd negatief is, voor de hele wereld. Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan, hoewel hier van overheidswege nog altijd geen controle op bestaat, evenmin als sancties (boetes) achteraf. Deze situatie geldt in elk geval tot en met 15 mei. Wie wel op reis gaat moet bij vertrek vanaf Schiphol een negatieve test laten zien.

Foto © Schiphol

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Grenzen open, maar welke?

Grenzen open, maar welke?

12/05/2021

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 15 mei het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zal zijn. Welke landen dat zijn is nog niet duidelijk. Voor Nederlanders…

Hoekstra stemt tegen Smith

Hoekstra stemt tegen Smith

11/05/2021

De Nederlandse staat zal over twee weken op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen de nieuwe bonus in aandelen voor topman Ben Smith stemmen. Dit schrijft de demissionaire minister van…

Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…