Home / Luchthavens / Reserveren parkeerplek Schiphol bespaart geld

Reserveren parkeerplek Schiphol bespaart geld

Reserveren parkeerplek Schiphol bespaart geld

Reizigers die willen parkeren op de luchthavens in Nederland en België doen er verstandig aan van te voren een parkeerplaats te reserveren. Dit is veel goedkoper dan ter plekke een parkeerkaart te kopen, zo blijkt uit onderzoek van reiswebsite Vliegveldinfo.nl.

De site onderzocht in het rapport ‘Parkeren op het vliegveld’ de tarieven van de vliegvelden die het meest worden gebruikt als vertrekluchthaven door Nederlanders en Vlamingen.

Amsterdam Airport Schiphol en Brussels Airport beloven reizigers veel korting bij het boeken van een parkeerplek online “en daar is niets aan gelogen,” staat in het rapport. Online reserveren voor drie dagen levert fikse korting op: 39 euro in plaats van 55 euro op Schiphol en 34 euro in plaats van 49 euro op Zaventem. Online een parkeerplaats reserveren voor een periode van zeven dagen de meeste korting op: 48,50 euro in plaats van 82,20 euro op Schiphol en geen 89 euro maar 54 euro op Zaventem.

Een online reservering voor een week betekent ook dat Schiphol niet meer zo duur is in vergelijking met andere luchthavens. Rotterdam The Hague Airport en Groningen Eelde blijven nog wel goedkoper.

“Steeds meer vliegvelden bieden reizigers de mogelijkheid om online een goedkopere parkeerplaats te reserveren,” schrijft Vliegveldinfo.nl in het rapport. “Vanwege beperkte beschikbaarheid van parkeerplekken zijn twee zaken van belang: reizigers moeten online én enige tijd voor vertrek reserveren. De bekendste online parkeerproducten zijn Smart Parking van Schiphol en Discount Parking van Zaventem.”
In Nederland hebben de kleinere luchthavens zich al aangepast. Alle vliegvelden hebben het voorbeeld van Schiphol gevolgd, behalve Maastricht Aachen. De omslag is niet meer te stoppen denkt Guus Wantia, oprichter van Vliegveldinfo.nl: “Net als bij andere reisproducten, zoals vliegtickets en accommodaties, worden ook parkeerplekken meer en meer vooraf gereserveerd.”

Op Schiphol bedroeg het percentage online reserveringen vorig jaar 73 procent van het totaal. Dezelfde cijfers verwacht Wantia op kleinere luchthavens, ook al benutten sommige vliegvelden de mogelijkheden nog niet optimaal in zijn optiek.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
China erkent ‘EU-airline’

China erkent ‘EU-airline’

11/07/2019

De Europese Unie en China hebben een nog goed te keuren ‘horizontale luchtvaartovereenkomst’ gesloten waarin het principe van de EU-airline wordt erkend. Bijna vijftig landen deden dit al eerder, maar…

Nieuwe topman Norwegian

Nieuwe topman Norwegian

11/07/2019

Bjørn Kjos, één van de oprichters van Norwegian Air, is na zeventien jaar opgestapt als CEO. Kjos blijft wel aan als adviseur, maar draagt de leiding over aan Geir Karlsen,…

Vliegtaks in Frankrijk 

Vliegtaks in Frankrijk 

10/07/2019

Frankrijk voert volgend jaar een vliegtaks in voor alle vertrekkende passagiers, zo heeft de minister van transport bekendgemaakt. De opbrengst gaat naar ‘groen vervoer.’ Op binnenlandse of Europese vluchten in…

Afscheid Alders van ORS

Afscheid Alders van ORS

09/07/2019

Hans Alders heeft vanmiddag afscheid genomen van de Omgevingsraad Schiphol (ORS), na een voorzitterschap van 12,5 jaar. Zijn opvolger is Pieter van Geel, voor een interim-periode. Tijdens een symposium in…