Home / Luchthavens / P2 sluit, Excellence Parking alleen voor Privium Plus

P2 sluit, Excellence Parking alleen voor Privium Plus

P2 sluit, Excellence Parking alleen voor Privium Plus

Per 1 oktober is parkeren in parkeergarage P2 op Schiphol niet langer mogelijk. Vanaf deze datum bepaalt de parkeerduur waar bezoekers van Schiphol kunnen parkeren.

“Vanaf oktober gaan we parkeergarage P2 afbreken, want de nieuwe terminal wordt deels gebouwd op die plek,” zegt Birgit Otto, operationeel directeur Schiphol Group, in de september-editie van Zakenreis magazine. “Er zullen daarmee een paar duizend parkeerplekken verdwijnen, maar in P1 komen er plaatsen bij. In P1 kun je straks maximaal 48 uur parkeren. In P1 komt er een valet service bij: de passagier kan de sleutels bij ons inleveren en tegen een prijs wordt de wagen dan elders geparkeerd. Groot voordeel voor passagiers is dat ze vlakbij de terminal zijn en veel tijd besparen.”

Om gebruik te maken van Terminal Valet Parking is het wel noodzakelijk om vooraf te reserveren.

P1 is bedoeld voor kort parkeren, bijvoorbeeld om reizigers op te halen en weg te brengen. Per 1 oktober is het eerste kwartier niet langer gratis. Wie langer dan 48 uur in P1 parkeert, betaalt een overschrijdingstarief van 100 euro per dag.

Voor een periode langer dan 48 uur parkeren op de luchthaven zijn er de volgende mogelijkheden: P6 Valet Parking, P3 Lang Parkeren, of Terminal Valet Parking.

Excellence Parking aan Vertrekhal 3 is vanaf 1 oktober exclusief voor Privium Plus-leden beschikbaar. Reserveren is dan nodig. Bestaande abonnementhouders van de Excellence-garage kunnen daar wel blijven parkeren.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Deel Zaventem te koop

Deel Zaventem te koop

24/04/2018

De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang van 36 procent in Brussels Airport verkopen. Chinese investeerders zouden interesse hebben om de aandelen in de goedlopende luchthaven over te nemen….

Zoveelste staking Air France

Zoveelste staking Air France

23/04/2018

Personeel bij Air France staakt vandaag en morgen voor de zoveelste keer in korte tijd. Hoewel lang niet iedereen meedoet heeft de airline een kwart van alle vluchten moeten schrappen….

Janaillac dreigt met vertrek

Janaillac dreigt met vertrek

20/04/2018

CEO Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM laat in een referendum het personeel een uitspraak doen over zijn plan voor een langzame loonsverhoging. Als een meerderheid tegen is, stapt hij op….

RAI wil samenwerken

RAI wil samenwerken

20/04/2018

RAI Amsterdam wil de banden met andere evenementen- en beurslocaties in Amsterdam stevig aanhalen. De beurs- en congresgigant wil zo meer ruimte creëren voor evenementen, nu uitbreiding van het eigen…