Home / Luchthavens / Omzet Schiphol stijgt 3,5 pct

Omzet Schiphol stijgt 3,5 pct

Omzet Schiphol stijgt 3,5 pct

De Royal Schiphol Group heeft in 2018 een omzet behaald van 1,5 miljard euro, een stijging van 3,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. De winst daalde met 0,4 procent naar 278 miljoen euro. Dit heeft de luchthaven vanmorgen bekendgemaakt.

De daling van het nettoresultaat schrijft Schiphol toe aan hogere bedrijfslasten om bij de stijgende passagiersaantallen het ‘gewenste kwaliteitsniveau’ te handhaven. Ook digitalisering en kosten in verband met ‘grootschalige investeringsprojecten’ drukten de winst.

Dick Benschop, President-directeur & Chief Executive Officer van Royal Schiphol Group zegt in een verklaring: “In 2018 heeft Schiphol een solide prestatie geleverd met een recordaantal passagiers, een verbeterde punctualiteit en een degelijk financieel resultaat. Schiphol is de op een na best verbonden hub ter wereld.”

“Voor een klein land als Nederland is dat een enorme prestatie, die we samen met onze airlines hebben bereikt, en een te koesteren positie. Deze positie willen we behouden door een veilige, gematigde en gecontroleerde toename van het aantal vliegtuigbewegingen, terwijl de geluidsbelasting zal afnemen. Met onze nieuwe tarieven stimuleren we de inzet van schonere en stillere vliegtuigen,” aldus Benschop.

Later vandaag geeft de CEO een toelichting tijdens een persconferentie.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…