Home / Luchthavens / Omzet Schiphol stijgt 3,5 pct

Omzet Schiphol stijgt 3,5 pct

Omzet Schiphol stijgt 3,5 pct

De Royal Schiphol Group heeft in 2018 een omzet behaald van 1,5 miljard euro, een stijging van 3,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. De winst daalde met 0,4 procent naar 278 miljoen euro. Dit heeft de luchthaven vanmorgen bekendgemaakt.

De daling van het nettoresultaat schrijft Schiphol toe aan hogere bedrijfslasten om bij de stijgende passagiersaantallen het ‘gewenste kwaliteitsniveau’ te handhaven. Ook digitalisering en kosten in verband met ‘grootschalige investeringsprojecten’ drukten de winst.

Dick Benschop, President-directeur & Chief Executive Officer van Royal Schiphol Group zegt in een verklaring: “In 2018 heeft Schiphol een solide prestatie geleverd met een recordaantal passagiers, een verbeterde punctualiteit en een degelijk financieel resultaat. Schiphol is de op een na best verbonden hub ter wereld.”

“Voor een klein land als Nederland is dat een enorme prestatie, die we samen met onze airlines hebben bereikt, en een te koesteren positie. Deze positie willen we behouden door een veilige, gematigde en gecontroleerde toename van het aantal vliegtuigbewegingen, terwijl de geluidsbelasting zal afnemen. Met onze nieuwe tarieven stimuleren we de inzet van schonere en stillere vliegtuigen,” aldus Benschop.

Later vandaag geeft de CEO een toelichting tijdens een persconferentie.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Garuda schrapt Boeing MAX

Garuda schrapt Boeing MAX

22/03/2019

Garuda Indonesia schrapt een order voor 49 Boeing 737 MAX 8’s. De carrier heeft geen vertrouwen meer in het product, na twee crashes van MAX-vliegtuigen van andere airlines, waarbij recentelijk…

EasyJet zegt ciao Alitalia

EasyJet zegt ciao Alitalia

20/03/2019

EasyJet heeft zich deze week onverwachts teruggetrokken uit het consortium van drie partijen die bezig waren Alitalia over te nemen. De toekomst van de Italiaanse carrier is hiermee weer onzeker…