Home / Luchthavens / Nog nooit zoveel passagiers op luchthavens New York

Nog nooit zoveel passagiers op luchthavens New York

Nog nooit zoveel passagiers op luchthavens New York

De vijf luchthavens van de Port Authority of New York and New Jersey hebben vorig jaar hun eigen record gebroken met 117 miljoen passagiers, 3 miljoen meer dan in 2013. Dit is donderdag bekendgemaakt.

Bij de Port Authority zijn aangesloten John F. Kennedy International, Newark Liberty International, LaGuardia, Stewart International en Atlantic City International.

JFK was in 2014 het grootst, met ruim 53 miljoen passagiers, gevolgd door LaGuardia: bijna 27 miljoen en Newark: 11,7 miljoen.

De passagiersgroei vertaalde zich ook in meer werkgelegenheid en economische groei: er kwam 4.000 nieuwe banen bij en er werd een extra 700 miljoen dollar aan inkomsten gegenereerd.

De Port Authority wil de komende tien jaar 8 miljard dollar investeren in het moderniseren van de aangesloten luchthavens.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…