Home / Luchthavens / Jos Nijhuis over Lelystad: ‘Ontzettend jammer’

Jos Nijhuis over Lelystad: ‘Ontzettend jammer’

Jos Nijhuis over Lelystad: ‘Ontzettend jammer’

“Ik vind het ontzettend jammer,” zegt Jos Nijhuis, de president-directeur van Schiphol, tegen Zakenreis als reactie op het uitstel van de opening van Lelystad Airport. Naar verwachting zal de dependance van Schiphol pas na april 2019 opengaan, een jaar later dan gepland.

“Alle partijen hebben er hard aan gewerkt om de geplande openingsdatum van 1 april 2018 te halen,” zegt Nijhuis. “Bovendien hebben we de capaciteit heel hard nodig. Schiphol is er klaar voor. Ik vertrouw erop dat alle betrokken partijen er alles aan zullen doen dat Lelystad in ieder geval op 1 april 2019 operationeel wordt. Ik wil daar ook graag harde afspraken over maken met het ministerie van I&M,” aldus de topman van Schiphol Group.

Nijhuis liet onlangs nog weten dat de ‘spa in de grond’ was gegaan in Lelystad. De zichtbare infrastructuur zoals de baan en het luchthavengebouw zouden volgens Nijhuis op tijd  kunnen worden opgeleverd. Maar de angel bleek hem te zitten in de luchtverkeersleiding.

De CEO van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), Michiel van Dorst, zei deze maand nog in een vraaggesprek met Zakenreis dat de streefdatum voor Lelystad van 1 april 2018 haalbaar was wat hem betreft. Maar hij hield wel een voorbehoud en zei desgevraagd zijn huis er niet op in te zullen zetten. Dat laatste was een juiste keuze, want Van Dorst zou zijn huis nu kwijt zijn.

 

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Vijftig A350’s voor Emirates 

Vijftig A350’s voor Emirates 

19/11/2019

Emirates heeft haar totale order bij Airbus voor widebodies verlaagd naar vijftig, allemaal A350’s. De eerdere bestelling bestond uit zeventig toestellen: dertig A350’s en veertig A330neo’s. Hierdoor is de waarde…

EasyJet is nu klimaatneutraal

EasyJet is nu klimaatneutraal

19/11/2019

EasyJet compenseert voortaan namens al haar klanten de uitstoot van CO2. ‘En dit is nog maar het begin,’ zegt Andrea Caulfield-Smith van de airline tegen Zakenreis tijdens de GBTA-conferentie in…

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

17/11/2019

Van Londen naar Sydney in één keer. Volgens de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wordt dat over drie jaar werkelijkheid, als tenminste een proefvlucht half november de economische en fysieke haalbaarheid aantoont….

City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….