Home / Luchthavens / Jos Nijhuis over Lelystad: ‘Ontzettend jammer’

Jos Nijhuis over Lelystad: ‘Ontzettend jammer’

Jos Nijhuis over Lelystad: ‘Ontzettend jammer’

“Ik vind het ontzettend jammer,” zegt Jos Nijhuis, de president-directeur van Schiphol, tegen Zakenreis als reactie op het uitstel van de opening van Lelystad Airport. Naar verwachting zal de dependance van Schiphol pas na april 2019 opengaan, een jaar later dan gepland.

“Alle partijen hebben er hard aan gewerkt om de geplande openingsdatum van 1 april 2018 te halen,” zegt Nijhuis. “Bovendien hebben we de capaciteit heel hard nodig. Schiphol is er klaar voor. Ik vertrouw erop dat alle betrokken partijen er alles aan zullen doen dat Lelystad in ieder geval op 1 april 2019 operationeel wordt. Ik wil daar ook graag harde afspraken over maken met het ministerie van I&M,” aldus de topman van Schiphol Group.

Nijhuis liet onlangs nog weten dat de ‘spa in de grond’ was gegaan in Lelystad. De zichtbare infrastructuur zoals de baan en het luchthavengebouw zouden volgens Nijhuis op tijd  kunnen worden opgeleverd. Maar de angel bleek hem te zitten in de luchtverkeersleiding.

De CEO van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), Michiel van Dorst, zei deze maand nog in een vraaggesprek met Zakenreis dat de streefdatum voor Lelystad van 1 april 2018 haalbaar was wat hem betreft. Maar hij hield wel een voorbehoud en zei desgevraagd zijn huis er niet op in te zullen zetten. Dat laatste was een juiste keuze, want Van Dorst zou zijn huis nu kwijt zijn.

 

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…