Home / Luchthavens / Nieuwe passagiersbruggen op pier B Brussels Airport

Nieuwe passagiersbruggen op pier B Brussels Airport

Nieuwe passagiersbruggen op pier B Brussels Airport

Brussels Airport investeert meer dan 52 miljoen euro om pier B uit te rusten met nieuwe passagiersbruggen. De luchthaven wil zo het comfort van reizigers verbeteren. De 24 aviabruggen van pier B stammen uit 1992 en zullen worden vervangen door state-of-the-art bruggen om de steeds grotere vliegtuigen op de luchthaven te kunnen accommoderen.

“Deze belangrijke investering in nieuwe state-of-the-art instapbruggen past perfect in de strategie van Brussels Airport om het comfort van onze klanten, passagiers en luchtvaartmaatschappijen en de operationele efficiëntie te verbeteren”, legt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, uit.

De nieuwe, geautomatiseerde bruggen zijn uitgerust met airconditioning en hebben met grote ramen en een moderne uitstraling. Tweederde van de nieuwe bruggen zal bestaan uit een dubbele brug voor toegang tot het vliegtuig waardoor het in- en uitstappen sneller kan verlopen en aan de passagiers meer comfort wordt geboden, terwijl de luchtvaartmaatschappijen op een betere operationele efficiëntie kunnen rekenen. Aan deuren 31 en 33 van pier B zal een driedubbele instapbrug worden geïnstalleerd. Hierdoor zal Brussels Airport in de toekomst klaar zijn om te voldoen aan elke vraag van luchtvaartmaatschappijen om met een A380 te vliegen. Intussen zal ze kunnen dienstdoen als dubbele instapbrug voor andere grote vliegtuigen van het type Airbus A330, A350 en Boeing 777 en 787.

De installatie van de driedubbele brug is deze week van start gegaan. Dit is de eerste fase van het renovatieprogramma. De vervanging van de 22 overige instapbruggen gaat eind 2018 van start. Met het oog op maximale operationele capaciteit worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd, het project zal rond 2022 voltooid zijn.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Nieuwe stakingen Air France

Nieuwe stakingen Air France

11/06/2018

Bonden bij Air France hebben vier nieuwe stakingen afgekondigd, eind deze maand, om loonsverhoging af te dwingen. Het personeel van de airline staakte dit jaar tot nu toe op vijftien…