Home / Luchthavens / Schiphol: nieuwe Star-lounge

Schiphol: nieuwe Star-lounge

Schiphol: nieuwe Star-lounge

Star Alliance opent vrijdag op Schiphol een nieuwe Schengen-lounge voor premium passagiers op de derde etage van terminal 1 bij het Panorama-terras. Donderdag was er alvast een inkijkje voor de media.

De eerste lounge van Star op Schiphol, die plaats biedt aan 150 mensen, is ontworpen door architectenbureau D-Dock uit Amsterdam. Star spreek in een verklaring over een ’eigentijds design, geinspireerd op de altijd veranderende Hollandse luchten en landschappen’.

Star Alliance heeft voor de realisatie van de lounge samengewerkt met Schiphol en met Aspire, een dochterbedrijf van Swissport (sinds 2015 in handen van het Chinese HNA)-bedrijf). Aspire heeft twee lounges op Schiphol, zowel in het Schengen als non-Schengen-gedeelte.

“Star Alliance heeft zichzelf ten doel gesteld om de reiservaring van onze klanten te verbeteren. Het aanbieden van een hoogwaardige lounge maakt deel uit van deze strategie,’ zei Christian Draeger, Vice President Customer Experience van Star Alliance, vandaag tijdens de sneak preview.

De lounge is toegankelijk voor passagiers in business class en first class en bezitters van frequent flyer-kaarten (in de hogere elite-status), op vertrekkende vluchten van Adria Airways, Aegean Airlines, Austrian Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, SAS, Swiss en TAP Air Portugal.

Star Alliance heeft nu met Schiphol erbij acht dedicated lounges, wereldwijd. De andere zijn in Buenos Aires Ezeiza, Los Angeles, Parijs Charles de Gaulle, Nagoya, Rio de Janeiro Galeao, Rome Fiumicino en Sao Paulo Guarulhos (GRU).

Behalve de eigen lounges kunnen passagiers die met Star Alliance vliegen ook terecht bij de lounges van een van de 27 leden. De alliantie zegt ‘meer dan’ duizend lounges te kunnen aanbieden aan premium passagiers.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Delta investeert in milieu

Delta investeert in milieu

17/02/2020

Delta Air Lines investeert tot 2030 honderd miljoen euro per jaar om de eigen uitstoot van CO2 te verminderen. De Amerikaanse carrier zegt hiermee onder meer ‘clean-air technologieën’ te willen…

‘Prima’ cijfers Schiphol

‘Prima’ cijfers Schiphol

14/02/2020

Schiphol heeft volgens financieel directeur Jabine van der Meijs een ‘prima’ jaar achter de rug. Het aantal passagiers groeide slechts licht, maar de financiële resultaten waren ‘solide, met een stijging…

Schiphol: 2020 cruciaal jaar

Schiphol: 2020 cruciaal jaar

14/02/2020

2020 wordt volgens president-directeur Dick Benschop ‘een cruciaal jaar.’ Hij noemde vrijdag de situatie rond Lelystad, de ontwikkeling op ‘de middellange termijn’ en de ‘contouren van de luchtvaart richting 2050’…

Deal Corendon en KLM

Deal Corendon en KLM

13/02/2020

KLM heeft donderdag een overeenkomst gesloten met vakantiebedrijf Corendon over vluchten naar Curaçao. Vanaf het winterseizoen 2020/2021 neemt Corendon gedurende een periode van drie jaar een kwart miljoen stoelen af…