Home / Luchthavens / Nieuwe parkeergarage Schiphol geopend

Nieuwe parkeergarage Schiphol geopend

Nieuwe parkeergarage Schiphol geopend

Schiphol heeft donderdag een nieuwe parkeergarage geopend op Lang Parkeren P3. De garage biedt plaats aan 2.650 parkeerplaatsen. Het grootste gedeelte daarvan is overdekt, wat ook zakenreizigers zal aanspreken.

Op P3 is 24/7 cameratoezicht en er zijn parkeermedewerkers aanwezig waarbij reizigers terecht kunnen met hun vragen. Voor elektrische auto’s zijn oplaadplaatsen beschikbaar. Op het parkeerterrein zijn ook nog 10.500 plekken, dus de totale capaciteit van Lang Parkeren P3 is ruim 13.000 parkeerplekken.

De garage is bedoeld voor (zaken)reizigers die minstens drie dagen weg zijn. De parkeergarage bevindt zich op P3, langs de weg tussen Schiphol-Centrum en Schiphol-Oost, en naast P40, het parkeerterrein voor personeel van Schiphol en de KLM. Reserveren kan tot 24 uur voor vertrek, maar is geen vereiste. Er is een 24/7 een gratis shuttlebus naar de terminal, die elke tien minuten vertrekt – een busrit die vijf minuten duurt.

Schiphol adviseert reizigers vooraf online te reserveren, want dat is veel voordeliger dan oprijden bij Lang Parkeren. De online-tarieven variëren op basis van seizoen, vraag en beschikbaarheid. Het tarief zonder reservering bedraagt 55 euro voor de eerste drie dagen en daarna 6,80 euro per 24 uur. Het tarief met reservering is vanaf 39 euro voor drie dagen. De toeslag voor de garage varieert afhankelijk van de parkeerduur vanaf 10 euro.

Lang Parkeren P3 is aanmerkelijk goedkoper dan Terminal Parkeren op P1 of P2, waarbij voor drie dagen tarieven gelden vanaf 70 euro (met reservering) of 100,50 euro (oprijden zonder reservering). Bij Excellence Parking – het luxe parkeerproduct van Schiphol – is het standaardtarief voor drie dagen 130,50 euro.

De parkeergarage op P3 is in slechts negen maanden tijd gebouwd door de vaste partner van Schiphol, Ballast Nedam, en is geopend net voor de grote drukte van de meivakantie. De garage is al geruime tijd online te reserveren via schiphol.nl en inmiddels zijn er al 8.000 plaatsen verkocht. Doordat de zijkanten open zijn, oogt de garage licht en ruimtelijk. Het dak biedt een spectaculair uitzicht op het luchthaventerrein en zal ongetwijfeld ook de nodige vliegtuigspotters aantrekken.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…

VCK Travel in zee met RPPC

VCK Travel in zee met RPPC

25/02/2020

VCK Travel is deze maand lid geworden van Rotterdam Port Promotion Council (RPPC), het netwerk van havenbedrijven in de Maasstad. VCK is ooit ontstaan vanuit de haven en het reisbedrijf…

Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…