Home / Luchthavens / New York JFK krijgt impuls

New York JFK krijgt impuls

New York JFK krijgt impuls

Gouverneur Andrew Cuomo van de Amerikaanse staat New York heeft aangekondigd flink te gaan investeren in New York John F. Kennedy (JFK) Airport. Cuomo reserveert 10 miljard dollar om het vliegveld te verbeteren. Onder meer de terminals moeten met elkaar verbonden worden.

Cuomo licht de plannen als volgt toe: “Onze visie is een onderling verbonden luchthaven. Dit verbetert de bezoekerservaring, de luchthaven wordt veel toegankelijker en passagiers vinden gemakkelijker hun weg.” In de plannen worden ook de toegangswegen naar de luchthaven en parkeermogelijkheden tegen het licht gehouden.

De terminals krijgen een facelift, enkele worden uitgebreid en andere krijgen een andere locatie. De winkels en horecapunten worden verbeterd en er worden vergaderfaciliteiten toegevoegd. De kosten voor dit deel van het plan raamt Cuomo op acht miljard dollar. De overige twee miljard dollar zijn nodig om de infrastructuur rondom de luchthaven te verbeteren. Er zijn ook plannen om de treinverbindingen van de luchthaven te verbeteren, door onder meer de capaciteit van de AirTrain, de verbinding tussen New Yorks subway en luchthaven JFK, te verdubbelen.

Luchthaven JFK verwerkt jaarlijks zo’n 57 miljoen passagiers (2015). Het vliegveld kan niet veel meer groeien binnen de huidige capaciteit. Verwacht wordt dat het passagiersaantal in 2030 75 miljoen bedraagt. De capaciteit van de huidige faciliteiten zal volstaan tot het midden van het volgende decennium.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…