Home / Luchthavens / Nederlandse luchthavens breken records

Nederlandse luchthavens breken records

Nederlandse luchthavens breken records

Het aantal passagiers en de omzet van de Nederlandse luchthavens is in het derde kwartaal van dit jaar tot recordhoogte gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De omzet nam met 3,5 procent toe tot het hoogste niveau ooit, aldus het CBS, zonder daarbij bedragen te noemen. Vanaf eind 2013 liep de omzet van de luchthavens juist terug, die teruggang duurde zes kwartalen. “Na een kleine teruggang zit de omzet nu op het hoogste niveau ooit,” aldus het CBS.

Het derde kwartaal is traditioneel het beste kwartaal voor luchthavens, omdat de zomervakantie in deze periode valt. De omzetstijging was volledig toe te schrijven aan het passagiersvervoer, bij het vrachtvervoer liep de opbrengst vergeleken met een jaar eerder terug.

In het derde kwartaal van dit jaar kwam het aantal passagiers voor alle Nederlandse luchthavens uit op ruim 19 miljoen. Eindhoven Airport groeide het sterkst. Daar kwam het aantal passagiers uit op meer dan 1,3 miljoen, een toename van bijna 8 procent vergeleken met vorig jaar. “Daarmee is Eindhoven Airport de tweede luchthaven van ons land,” concludeert het CBS.

Schiphol had ruim 17 miljoen passagiers, wat neerkomt op negen van de tien reizigers op het totaal. Rotterdam The Hague Airport zag een half miljoen passagiers in de periode van juli tot en met september en is daarmee de derde luchthaven.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…