Home / Luchthavens / Nederlandse luchthavens breken records

Nederlandse luchthavens breken records

Nederlandse luchthavens breken records

Het aantal passagiers en de omzet van de Nederlandse luchthavens is in het derde kwartaal van dit jaar tot recordhoogte gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De omzet nam met 3,5 procent toe tot het hoogste niveau ooit, aldus het CBS, zonder daarbij bedragen te noemen. Vanaf eind 2013 liep de omzet van de luchthavens juist terug, die teruggang duurde zes kwartalen. “Na een kleine teruggang zit de omzet nu op het hoogste niveau ooit,” aldus het CBS.

Het derde kwartaal is traditioneel het beste kwartaal voor luchthavens, omdat de zomervakantie in deze periode valt. De omzetstijging was volledig toe te schrijven aan het passagiersvervoer, bij het vrachtvervoer liep de opbrengst vergeleken met een jaar eerder terug.

In het derde kwartaal van dit jaar kwam het aantal passagiers voor alle Nederlandse luchthavens uit op ruim 19 miljoen. Eindhoven Airport groeide het sterkst. Daar kwam het aantal passagiers uit op meer dan 1,3 miljoen, een toename van bijna 8 procent vergeleken met vorig jaar. “Daarmee is Eindhoven Airport de tweede luchthaven van ons land,” concludeert het CBS.

Schiphol had ruim 17 miljoen passagiers, wat neerkomt op negen van de tien reizigers op het totaal. Rotterdam The Hague Airport zag een half miljoen passagiers in de periode van juli tot en met september en is daarmee de derde luchthaven.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…