Home / Luchthavens / Morgen 25 miljoenste passagier op Brussels Airport

Morgen 25 miljoenste passagier op Brussels Airport

Morgen 25 miljoenste passagier op Brussels Airport

Vrijdag 21 december verwacht Brussels Airport de vijfentwintig miljoenste passagier van dit jaar. Dit is een nieuw record voor de Belgische luchthaven die vorig jaar net onder deze mijlpaal uitkwam.

Het aantal passagiers dat jaarlijks de luchthaven passeert, daalde in 2016 met zeven procent naar ruim 21,8 miljoen na de aanslagen op 22 maart van dat jaar. In 2017 stegen de passagiersaantallen met 13,6 procent naar bijna 24,8 miljoen.

Brussels Airport bestaat dit jaar 60 jaar en was in 1958 de eerste luchthaven ter wereld met een eigen treinstation dat rechtstreeks is aangesloten op de terminal. In lijn met het groeiende aantal passagiers en de toename van vrachtvervoer zijn sindsdien de infrastructuur en de gebouwen op het luchthaventerrein flink uitgebreid. Brussels Airport is goed voor tienduizenden rechtstreekse en indirecte arbeidsplaatsen.

Mariska Vogelenzang de Jong
Door: | mariska[at]zakenreis.nl
Mariska Vogelenzang de Jong werkt ruim 20 jaar als journalist en heeft als specialiteit nieuwe media en technologie. Voordat zij in 2018 bij Zakenreis is gestart, werkte zij bij uitgeverijen van tijdschriften en boeken op het gebied van reizen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Nieuwe look Aer Lingus

Nieuwe look Aer Lingus

20/01/2019

Aer Lingus heeft een nieuw logo en livery gepresenteerd in Dublin. Het veranderde uiterlijk valt samen met het aantreden van de nieuwe CEO, Sean Doyle, deze maand. Het is de…