Home / Luchthavens / MER Lelystad goedgekeurd

MER Lelystad goedgekeurd

MER Lelystad goedgekeurd

De Commissie m.e.r. heeft de aangepaste milieueffectrapportage van Lelystad Airport alsnog goedgekeurd. De commissie oordeelt dat de milieu-effecten van de luchthaven nu goed zijn beschreven. De weg naar uitbreiding van Lelystad is daarmee open.

Een eerste milieueffectrapportage (MER) bevatte fouten in de geluidsberekening en moest worden aangepast. De onafhankelijke commissie m.e.r., die rapportages ter beoordeling ontvangt, heeft de geactualiseerde versie van de MER voor Lelystad vandaag goedgekeurd.

De commissie m.e.r. zegt dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat door de aanpassingen beschikt over “alle essentiële milieu-informatie voor een besluit over het gebruik van Lelystad Airport.”

Lelystad zou eerst op 1 april dit jaar overgaan van een hobby-luchthaven naar een echte airport, met een verlengde baan en een nieuwe terminal. Eerst kwam er uitstel tot april 2019. Begin dit jaar maakte de verantwoordelijke minister, Cora van Nieuwenhuizen, bekend dat ook deze datum niet wordt gehaald, vanwege de onduidelijkheid rondom de MER.

1 april 2020 is nu de streefdatum. Met de nieuwe MER in de hand lijkt dit haalbaar. Schiphol, de eigenaar van Lelystad Airport, heeft de luchthaven in de Flevopolder nodig omdat de mainport zelf aan het plafond zit van het aantal toegestane vliegbewegingen (500.000 per jaar)

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
China erkent ‘EU-airline’

China erkent ‘EU-airline’

11/07/2019

De Europese Unie en China hebben een nog goed te keuren ‘horizontale luchtvaartovereenkomst’ gesloten waarin het principe van de EU-airline wordt erkend. Bijna vijftig landen deden dit al eerder, maar…

Nieuwe topman Norwegian

Nieuwe topman Norwegian

11/07/2019

Bjørn Kjos, één van de oprichters van Norwegian Air, is na zeventien jaar opgestapt als CEO. Kjos blijft wel aan als adviseur, maar draagt de leiding over aan Geir Karlsen,…

Vliegtaks in Frankrijk 

Vliegtaks in Frankrijk 

10/07/2019

Frankrijk voert volgend jaar een vliegtaks in voor alle vertrekkende passagiers, zo heeft de minister van transport bekendgemaakt. De opbrengst gaat naar ‘groen vervoer.’ Op binnenlandse of Europese vluchten in…

Afscheid Alders van ORS

Afscheid Alders van ORS

09/07/2019

Hans Alders heeft vanmiddag afscheid genomen van de Omgevingsraad Schiphol (ORS), na een voorzitterschap van 12,5 jaar. Zijn opvolger is Pieter van Geel, voor een interim-periode. Tijdens een symposium in…