Home / Luchthavens / Luchthaven biedt kennis aan

Luchthaven biedt kennis aan

Luchthaven biedt kennis aan

Brussels Airport Consulting is verder gegaan onder een een nieuwe naam: Airport Intelligence. De dochtermaatschappij van de luchthaven biedt operationele en commerciële kennis aan voor andere bedrijven.

“Met Airport Intelligence lanceren wij een gespecialiseerde consultancyonderneming die de kennis en expertise van een toonaangevende luchthaven deelt”, zegt Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport (Zaventem), in een communiqué. “Airport Intelligence helpt bedrijven om hun operationele efficiëntie, veiligheid en beveiliging te maximaliseren en hun dienstverlening aan de klant te verbeteren dankzij methodes en hulpmiddelen die zijn ontwikkeld door Brussels Airport, dat in de loop der jaren aanzienlijke expertise heeft opgebouwd in deze domeinen.”

Volgens de Belgische luchthaven bestond er de afgelopen jaren een “toenemende vraag” om operationele kennis en ervaring te delen. In 2019 werd daarom Brusses Airport Consulting opgericht,  enkele weken geleden is die naam veranderd in Airport Intelligence, met hetzelfde aanbod van diensten.

“Via experts die op Brussels Airport projecten binnen diverse domeinen tot een goed einde hebben gebracht, biedt deze onderneming andere luchthavens, maar ook bedrijven in andere sectoren, een reeks beproefde hulpmiddelen en methodes aan om hun operationele processen te optimaliseren, hun dienstverlening aan de klant te verbeteren en hun commerciële performance te versterken.”

Foto © Brussels Airport

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…