Home / Luchthavens / Lege vertrekhal Rotterdam

Lege vertrekhal Rotterdam

Lege vertrekhal Rotterdam

Rotterdam The Hague Airport opent over enige weken een nieuwe vertrekhal. Door corona is er momenteel evenwel bijna geen verkeer en dus zal de faciliteit voorlopig zo goed als leeg blijven.

Via Rotterdam The Hague Airport (RTM) reisden in september 32.000 passagiers, zo blijkt uit cijfers van het CBS: een daling van 87 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2019. Het laatste kwartaal van het jaar zal naar verwachting een verdere terugloop te zien geven, voor alle luchthavens in Nederland, want tot medio januari geldt een negatief reisadvies voor de hele wereld. Curaçao en Bonaire zijn daarvan uitgezonderd, maar dat zijn geen bestemmingen vanaf RTM.

De opening van de “innovatieve en duurzame vertrekhal” komt door corona dan ook in een heel ander daglicht te staan dan de directie had gedacht toen de plannen voor vernieuwing jaren geleden werden gemaakt. In een uitgebreid persbericht over de vertrekhal maakt RTM in het geheel geen gewag van de huidige crisis.

De oude vertrekhal van de gedeelde airport van Rotterdam en Den Haag – een volle dochter van Schiphol – dateert uit 1970 en is in de nieuwe configuratie niet vervangen, maar “versmolten als een harmonisch geheel met de nieuwbouw,” zegt het bedrijf. Hoewel de luchthaven “vanaf begin december” de vertrekhal in gebruik neemt, is de officiële opening “naar verwachting” in april 2021.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
IATA: Walsh vervangt Juniac

IATA: Walsh vervangt Juniac

23/11/2020

Alexandre de Juniac stapt per 31 maart 2021 op als directeur-generaal van IATA. Willie Walsh is zijn opvolger. De brancheorganisatie van airlines heeft dit maandagavond bekendgemaakt. Een reden voor het…

IATA: wacht niet op vaccins

IATA: wacht niet op vaccins

23/11/2020

Regeringen moeten niet wachten op vaccins tegen corona om het luchtverkeer weer op gang te brengen, maar hun testbeleid zo snel mogelijk optimaliseren. Dit was de belangrijkste boodschap van IATA…

Corona hindert treinpromotie

Corona hindert treinpromotie

22/11/2020

KLM, Schiphol en NS willen verder met hun promotie van de trein voor kortere afstanden, maar in een nieuwe ‘Actieagenda’ staat dat corona de plannen op losse schroeven kan zetten….

Testbewijs wordt verplicht

Testbewijs wordt verplicht

20/11/2020

Het kabinet wil medio december niet-EU-passagiers bij aankomst in Nederland verplichten een recente, negatieve coronatest te laten zien. Dit schrijft vicepremier De Jonge in een brief aan de Tweede Kamer….