Home / Luchthavens / Koffers steeds vaker zelf labelen en droppen

Koffers steeds vaker zelf labelen en droppen

Koffers steeds vaker zelf labelen en droppen

Het zelf labelen en droppen van koffers is sterk in opkomst. Volgens IT-luchtvaartspecialist Sita heeft driekwart van alle luchthavens plannen daar tussen nu en 2017 in te investeren. Dat staat in het jaarlijkse bagage-onderzoek van Sita.

Bij luchthavens staan investeringen in systemen voor selfservice voor de bagage op de vierde plaats op hun prioriteiten lijstje. Het zelf labelen van koffers is nu gemeengoed bij ongeveer een derde van de luchthavens en airlines.

Bijna vier op de tien luchthavens biedt op dit moment de mogelijkheid voor passagiers om de bagage zelf op de band te zetten, met assistentie van het grondpersoneel. In 2017 zal dat zijn verdubbeld, aldus Sita.
Vooral het volledig zelf inchecken van de bagage neemt een vlucht. Op 16 procent van de luchthavens checken passagiers bagage nu in zonder hulp, over drie jaar is dat op ruim zes op de tien vliegvelden het geval.

De ontwikkelingen bij de luchtvaartmaatschappijen gaan wat langzamer. Ongeveer een op de drie biedt geassisteerde ‘selfservice’, nog geen 10 procent heeft volledige selfservice. Zij zullen volgens Sita wel een inhaalslag maken. In 2017 biedt 86 procent van de airlines een vorm van zelf inchecken van koffers.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…