Home / Luchthavens / Kabinet wil op Schiphol zakelijk verkeer bevorderen

Kabinet wil op Schiphol zakelijk verkeer bevorderen

Kabinet wil op Schiphol zakelijk verkeer bevorderen

De geplande groei op Schiphol vanaf 2021 moet vooral bestaan uit zakelijk verkeer en minder uit leisure. Dit blijkt uit het uitgelekte concept Luchtvaartnota 2020-2050 van het kabinet, waar de Volkskrant inzage in heeft gehad.

Schiphol zit nu vast aan het afgesproken maximum van 500.000 vliegbewegingen per jaar. Vanaf begin 2021 is groei weer toegestaan. Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft eerder al aangegeven dat er 40.000 extra vluchten bij kunnen komen, al wilde ze daar geen tijdschema aan koppelen.

Volgens de Volkskrant wil de bewindsvrouw vooral uitbreiding van vluchten die een bijdrage leveren aan het netwerk van Schiphol en niet al te veel extra ‘point-to-point’ vakantievluchten. Voor dit laatste type reizen moet de nog te openen luchthaven in Lelystad de groei opvangen. De belangrijkste leisure carriers op Schiphol zijn Transavia (een KLM-dochter), Corendon en Tui fly.

Van het kabinetsplan profiteren met name KLM en haar internationale partners, die het grootste deel van het verkeer op Schiphol voor hun rekening nemen. Maar ook andere netwerk-carriers als Emirates en Turkish Airlines zullen garen spinnen bij de Luchtvaartnota.

Prijsvechters als easyJet en Ryanair nemen een tussenpositie in: zij vervoeren zowel zakenreizigers als leisure passagiers.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…