Home / Luchthavens / Kabinet wil op Schiphol zakelijk verkeer bevorderen

Kabinet wil op Schiphol zakelijk verkeer bevorderen

Kabinet wil op Schiphol zakelijk verkeer bevorderen

De geplande groei op Schiphol vanaf 2021 moet vooral bestaan uit zakelijk verkeer en minder uit leisure. Dit blijkt uit het uitgelekte concept Luchtvaartnota 2020-2050 van het kabinet, waar de Volkskrant inzage in heeft gehad.

Schiphol zit nu vast aan het afgesproken maximum van 500.000 vliegbewegingen per jaar. Vanaf begin 2021 is groei weer toegestaan. Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft eerder al aangegeven dat er 40.000 extra vluchten bij kunnen komen, al wilde ze daar geen tijdschema aan koppelen.

Volgens de Volkskrant wil de bewindsvrouw vooral uitbreiding van vluchten die een bijdrage leveren aan het netwerk van Schiphol en niet al te veel extra ‘point-to-point’ vakantievluchten. Voor dit laatste type reizen moet de nog te openen luchthaven in Lelystad de groei opvangen. De belangrijkste leisure carriers op Schiphol zijn Transavia (een KLM-dochter), Corendon en Tui fly.

Van het kabinetsplan profiteren met name KLM en haar internationale partners, die het grootste deel van het verkeer op Schiphol voor hun rekening nemen. Maar ook andere netwerk-carriers als Emirates en Turkish Airlines zullen garen spinnen bij de Luchtvaartnota.

Prijsvechters als easyJet en Ryanair nemen een tussenpositie in: zij vervoeren zowel zakenreizigers als leisure passagiers.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…

Partnership Accor en Alibaba

Partnership Accor en Alibaba

08/11/2019

Accor en de Alibaba Group zijn een strategische samenwerking aangegaan, bestaande uit de ontwikkeling van digitale applicaties en loyaliteitsprogramma’s. Accor en het Chinese Alibaba zetten donderdag op de China International…