Home / Luchthavens / Joost Meijs van Eindhoven naar Aruba Airport

Joost Meijs van Eindhoven naar Aruba Airport

Joost Meijs van Eindhoven naar Aruba Airport

Joost Meijs verruilt per 1 september 2019 zijn baan als algemeen directeur op Eindhoven Airport voor die van CEO van de Queen Beatrix International Airport op Aruba. Wie Meijs opvolgt in Eindhoven is nog niet bekend.

Meijs volgt James Fazio op, die sinds 2014 CEO is van de Arubaanse luchthaven. De aanstelling is ‘voor de Schiphol Groep,’ zo staat in het persbericht. De Aruba Airport Authority, die Queen Beatrix Airport beheert, ging in 2004 een samenwerkingsverband aan met Schiphol.

Joost Meijs zal de uitbreidingsplannen uitvoeren die onder zijn voorganger zijn gemaakt. De komende vijf jaar wordt 300 miljoen dollar geïnvesteerd in de infrastructuur van de Arubaanse luchthaven, die de grootste is van de zes Antillen die behoren tot het Koninkrijk der Nederlanden.

Meijs werkte dertien jaar voor Eindhoven Airport – de Schiphol Groep heeft hierin een belang van 51 procent. Sinds oktober 2008 was hij algemeen directeur. Onder Meijs groeide Eindhoven van één miljoen passagiers in 2006 naar een verwachte 6,5 miljoen dit jaar.

De raad van commissarissen van Eindhoven Airport zegt zich te beraden over Meijs’ opvolging.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…