Home / Luchthavens / Hack & fly op Schiphol en Parijs CdG

Hack & fly op Schiphol en Parijs CdG

Hack & fly op Schiphol en Parijs CdG

Schiphol en Parijs Charles de Gaulle houden begin juni een simultane hackathon, volgens hen de eerste ooit. Beide luchthavens en Amsterdam en Parijs maken een deel van hun data toegankelijk voor de deelnemers aan de hackathon; developers, innovators, marketeers en start-ups uit verschillende landen.

Het doel is dat de deelnemers aan de hand van die data een weekeind lang gelijktijdig werken aan de ontwikkeling van apps “die de ultieme luchthavenbeleving mogelijk moeten maken.” De Hack&Fly-hackathon is bedacht vanuit de wens van de airports om voorloper te zijn in de markt en maakt deel uit van de zogenoemde open innovatie-filosofie, waarbij samen met klanten, leveranciers en andere belanghebbenden vernieuwende concepten worden ontwikkeld.

“Schiphol en Paris CdG hebben als gezamenlijk doel om na afloop van de hackthon minimaal één innovatief project op te starten dat bijdraagt aan de verbetering van de luchthavenbeleving.” De deelnemers worden geacht daarbij aan te haken op de laatste trends op het gebied van wearables, connected devices en mobile. Volgens CCO Maarten de Groof van Schiphol werkt Schiphol dagelijks aan het optimaliseren van de passagiersbeleving. “Waarbij het bieden van service en gemak centraal staan. In toenemende mate is de digitale en online wereld hierbij cruciaal. Onze droom is een fully digital enabled airport.”

De deelnemers kunnen kiezen uit vijf domeinen om een toepassing voor te bedenken. Dat zijn: queuing/waiting, smart airport, transportation, premium en social. De winnaar vliegt meteen na de hackathon naar San Francisco.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…