Home / Luchthavens / Groei voor Eindhoven Airport

Groei voor Eindhoven Airport

Groei voor Eindhoven Airport

De populariteit van Eindhoven Airport neemt toe. De luchthaven, gelegen nabij de Brainportregio rond Eindhoven, realiseerde over het jaar 2016 een passagiersaantal van 4,7 miljoen, dat is een groei van 9 procent ten opzichte van 2015.

Ook in vliegbewegingen ging Eindhoven vooruit, een toename van 8 procent naar 32.807 vliegbewegingen. De passagiersgroei is het gevolg van frequentieverhogingen, een toename van de bezettingsgraad per vlucht en meer bestemmingen. Voor 2017 verwacht Eindhoven Airport dat 5,24 miljoen passagiers gebruik zullen maken van de luchthaven. Het vliegverkeer zal over 2017 naar verwachting uitkomen op 35.998 vliegbewegingen.

In de drukke zomermaanden juli en augustus  verwerkte de luchthaven voor het eerst meer dan een miljoen passagiers. Verdere groei in de toekomst ligt voor de hand. Aan de Alderstafel is afgesproken dat Eindhoven Airport mag groeien naar 43.000 vliegbewegingen in 2019.

Begin december nam de Tweede Kamer een motie aan waarin het de Eindhovense Brainport regio erkende als derde mainport van Nederland, naast Schiphol en de Rotterdamse haven. De erkenning als mainport zorgt ervoor dat de regio verder gestimuleerd wordt. De Brainport zou moeten uitgroeien tot een van de drie belangrijkste technologische regio’s van Europa.

De ambities van de luchthaven gaan volgens algemeen directeur Joost Meijs hand in hand met de ambities van de Brainport. De regio werkt aan een betere ontsluiting. Daar wordt al aangewerkt, de luchthaven zal beter verbonden worden met de A58 en de A2, dit moet in 2020 zijn afgerond. Op het wensenlijstje van Eindhoven Airport staat ook nog een treinstation. Dit zou gerealiseerd kunnen worden op het bestaande spoor tussen Den Bosch en Eindhoven.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Lelystad dit jaar niet open

Lelystad dit jaar niet open

31/03/2020

Lelystad Airport gaat dit jaar niet open. Dit schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Terwijl eerder regelgeving op…

Turkije weert alle vluchten

Turkije weert alle vluchten

30/03/2020

De Turkse regering weert alle internationale vluchten, als maatregel tegen corona. Sinds twee weken bestond er al een verbod op vliegtuigen uit Europese landen, nu geldt de maatregel wereldwijd. Flag…

EasyJet staakt alle vluchten

EasyJet staakt alle vluchten

30/03/2020

EasyJet houdt vanaf vandaag, 30 maart, voor onbepaalde tijd de hele vloot bestaande uit 331 vliegtuigen aan de grond, als gevolg van de ‘ongekende reisbeperkingen’ door het coronavirus. EasyJet zegt…

Boeing 747 KLM nu uit dienst

Boeing 747 KLM nu uit dienst

30/03/2020

KLM heeft zondagmiddag zonder enige vorm van ceremonie afscheid genomen van de Boeing 747-400 voor passagiersvervoer. Het was aanvankelijk de bedoeling tot in 2021 met het toesteltype te blijven vliegen,…