Home / Luchthavens / Groei voor Eindhoven Airport

Groei voor Eindhoven Airport

Groei voor Eindhoven Airport

De populariteit van Eindhoven Airport neemt toe. De luchthaven, gelegen nabij de Brainportregio rond Eindhoven, realiseerde over het jaar 2016 een passagiersaantal van 4,7 miljoen, dat is een groei van 9 procent ten opzichte van 2015.

Ook in vliegbewegingen ging Eindhoven vooruit, een toename van 8 procent naar 32.807 vliegbewegingen. De passagiersgroei is het gevolg van frequentieverhogingen, een toename van de bezettingsgraad per vlucht en meer bestemmingen. Voor 2017 verwacht Eindhoven Airport dat 5,24 miljoen passagiers gebruik zullen maken van de luchthaven. Het vliegverkeer zal over 2017 naar verwachting uitkomen op 35.998 vliegbewegingen.

In de drukke zomermaanden juli en augustus  verwerkte de luchthaven voor het eerst meer dan een miljoen passagiers. Verdere groei in de toekomst ligt voor de hand. Aan de Alderstafel is afgesproken dat Eindhoven Airport mag groeien naar 43.000 vliegbewegingen in 2019.

Begin december nam de Tweede Kamer een motie aan waarin het de Eindhovense Brainport regio erkende als derde mainport van Nederland, naast Schiphol en de Rotterdamse haven. De erkenning als mainport zorgt ervoor dat de regio verder gestimuleerd wordt. De Brainport zou moeten uitgroeien tot een van de drie belangrijkste technologische regio’s van Europa.

De ambities van de luchthaven gaan volgens algemeen directeur Joost Meijs hand in hand met de ambities van de Brainport. De regio werkt aan een betere ontsluiting. Daar wordt al aangewerkt, de luchthaven zal beter verbonden worden met de A58 en de A2, dit moet in 2020 zijn afgerond. Op het wensenlijstje van Eindhoven Airport staat ook nog een treinstation. Dit zou gerealiseerd kunnen worden op het bestaande spoor tussen Den Bosch en Eindhoven.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…

NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…