Home / Luchthavens / Goede cijfers voor London City en Weeze

Goede cijfers voor London City en Weeze

Goede cijfers voor London City en Weeze

Zowel London City Airport als Airport Weeze (nabij Venlo) rapporteren goede resultaten over 2016, maar het succes is bij beide luchthavens van verschillende aard. Airport Weeze (voorheen Laarbruch) rept van het beste jaar in de geschiedenis van de luchthaven, ondanks dat het aantal passagiers licht daalde. London City Airport zag in 2016 het aantal routes uitgebreid en realiseerde daarmee een groei van ruim 5 procent.

De luchthaven aan de Royal Docks in Londen verwelkomde 4,5 miljoen passagiers. Zes nieuwe routes werden aan het vliegschema toegevoegd, waaronder Bergerac, Alicante, Berlijn, Bremen, Cardiff, Parijs Charles de Gaulle en Rennes. De luchthaven heeft in het afgelopen jaar ook toestemming gekregen voor verdere ontwikkeling. Er wordt geïnvesteerd in zeven nieuwe parkeerhavens voor vliegtuigen, een parallelle taxibaan en de terminal wordt uitgebreid. In 2025 kunnen hierdoor 6.5 miljoen passagiers de luchthaven aandoen.

Airport Weeze heeft het moeilijker en verdiende in 2016 het geld met de verkoop van vastgoed. Weeze verwacht dat het operationele bedrijfsresultaat naar 6,9 miljoen euro stijgt (in 2015 was dit 6,4 miljoen euro). De nettowinst zal van 2,3 miljoen naar ongeveer 2,5 miljoen stijgen, een toename van 10 procent. ‘Het beste resultaat in de geschiedenis van het vliegveld’, aldus de luchthaven. Toch daalde het passagiersaantal licht (-2,9 procent) ten opzichte van 2015, naar 1,85 miljoen passagiers.

“We hebben dit resultaat hoofdzakelijk te danken aan de goede ontwikkeling van de niet-luchtvaart inkomsten,” stelt directeur Ludger van Bebber. Het geld werd dit jaar verdiend met het vermarkten van vastgoed op de luchthaven. “Tegen de achtergrond van de zeer moeilijke marktomstandigheden voor regionale luchthavens, zijn we erg trots als een van de weinige luchthavens in Duitsland in dit segment een duidelijk positief jaarresultaat te bereiken,” aldus Van Bebber.

London City Airport wordt aangevlogen door tien luchtvaartmaatschappijen die vliegen naar 50 Britse, Europese en Amerikaans bestemmingen. De passagiersgroei op Weeze moet geheel van Ryanair komen. Weeze is met zeven gestationeerde toestellen een van de grote Duitse bases van Ryanair.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Meeste subsidie voor KLM

Meeste subsidie voor KLM

10/07/2020

Sinds april heeft KLM van alle Nederlandse bedrijven de meeste subsidie voor de loonkosten ontvangen: ruim 330 miljoen euro. Dit blijkt uit het zogeheten Register NOW dat het UWV vrijdagavond…

Overleeft GBTA de crisis wél?

Overleeft GBTA de crisis wél?

10/07/2020

GBTA heeft deze week een interim-CEO benoemd, hangende het ethisch onderzoek naar de topman. Hoofdzorg voor de vereniging voor travel management is echter niet de bestuurscrisis, maar corona. Collega-organisatie ACTE…

ACTE failliet door corona

ACTE failliet door corona

09/07/2020

De Association of Corporate Travel Executives (ACTE) heeft deze week in de Verenigde Staten faillissement aangevraagd en alle activiteiten met onmiddellijke ingang topgezet. De corona-crisis heeft sinds maart geleid tot…

RAI schrapt kwart banen

RAI schrapt kwart banen

08/07/2020

RAI Amsterdam heeft woensdag een reorganisatie aangekondigd waarbij 125 banen, ruim een kwart van het totaal, verloren gaan. Het congrescentrum was tussen medio maart en 1 juli dicht door corona…