Home / Luchthavens / Geen water in wegwerpfles meer op San Francisco Airport

Geen water in wegwerpfles meer op San Francisco Airport

Geen water in wegwerpfles meer op San Francisco Airport

De luchthaven van San Francisco verbiedt binnenkort de verkoop van water in plastic wegwerpflesjes, uit het oogpunt van milieubescherming. Het is de eerste airport ter wereld die deze stap neemt.

Vanaf 20 augustus mag geen enkele horecagelegenheid op San Francisco Airport (SFO) meer water verkopen in een fles die daarna wordt weggegooid. Ook in drankautomaten zullen geen plastic flessen water meer zitten.

Om misverstanden te voorkomen geeft de luchthaven een nauwkeurige omschrijving waar het om gaat: water in een afgesloten fles, zak, blikje of een andere verpakking met eenmalig gebruik. De ban heeft geen betrekking op andere vloeistoffen, zoals frisdrank, koffie en thee.

Kraanwater
Reizigers kunnen op SFO nu al gratis drinkwater tappen, in hun eigen meegenomen fles, op honderd locaties. Wie geen fles bij zich heeft, kan ter plekke een herbruikbaar exemplaar kopen, gemaakt van aluminium, glas of biologisch afbreekbaar materiaal. De autoriteiten in de stad hebben verzekerd dat de kwaliteit van het leidingwater ‘uitstekend’ is.

Op de luchthaven werden tot nu toe per jaar rond de vier miljoen plastic flesjes water verkocht. De ban is een onderdeel van een groter milieuplan dat ertoe moet leiden dat SFO in 2021 geheel afval-vrij is. Plastic gebruiksmateriaal is in de cafés en restaurants van de airport al afgeschaft. Bij maaltijden mogen alleen composteerbaar bestek, rietjes, zakjes et cetera worden aangeboden.

Of verkopers die het plastic-verbod overtreden een boete zullen krijgen is nog onduidelijk, maar een woordvoerder van de luchthaven zei tegen Amerikaanse media ervan uit te gaan dat de hele sector zal meewerken

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Cathay weer op winst, maar…

Cathay weer op winst, maar…

07/08/2019

Cathay Pacific Airways heeft het eerste halfjaar weer winst gemaakt, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. Maar de handelsoorlog tussen China en de VS belooft weinig goeds voor het vervolg,…

GBT steunt UNICEF

GBT steunt UNICEF

07/08/2019

American Express Global Business Travel (GBT) is samenwerking aangegaan met UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Het partnership maakt deel uit van GBT’s wereldwijd Responsible Business-programma. GBT heeft in…

BCD Travel koopt TMC in VS

BCD Travel koopt TMC in VS

05/08/2019

BCD Travel heeft een van de grootste TMC’s in Noord-Amerika, de Adelman Travel Group, overgenomen. Adelman is een full-service zakenreisbureau in Milwaukee, Wisconsin. “Onze financiële kracht biedt ons de mogelijkheid…