Home / Luchthavens / Geen water in wegwerpfles meer op San Francisco Airport

Geen water in wegwerpfles meer op San Francisco Airport

Geen water in wegwerpfles meer op San Francisco Airport

De luchthaven van San Francisco verbiedt binnenkort de verkoop van water in plastic wegwerpflesjes, uit het oogpunt van milieubescherming. Het is de eerste airport ter wereld die deze stap neemt.

Vanaf 20 augustus mag geen enkele horecagelegenheid op San Francisco Airport (SFO) meer water verkopen in een fles die daarna wordt weggegooid. Ook in drankautomaten zullen geen plastic flessen water meer zitten.

Om misverstanden te voorkomen geeft de luchthaven een nauwkeurige omschrijving waar het om gaat: water in een afgesloten fles, zak, blikje of een andere verpakking met eenmalig gebruik. De ban heeft geen betrekking op andere vloeistoffen, zoals frisdrank, koffie en thee.

Kraanwater
Reizigers kunnen op SFO nu al gratis drinkwater tappen, in hun eigen meegenomen fles, op honderd locaties. Wie geen fles bij zich heeft, kan ter plekke een herbruikbaar exemplaar kopen, gemaakt van aluminium, glas of biologisch afbreekbaar materiaal. De autoriteiten in de stad hebben verzekerd dat de kwaliteit van het leidingwater ‘uitstekend’ is.

Op de luchthaven werden tot nu toe per jaar rond de vier miljoen plastic flesjes water verkocht. De ban is een onderdeel van een groter milieuplan dat ertoe moet leiden dat SFO in 2021 geheel afval-vrij is. Plastic gebruiksmateriaal is in de cafés en restaurants van de airport al afgeschaft. Bij maaltijden mogen alleen composteerbaar bestek, rietjes, zakjes et cetera worden aangeboden.

Of verkopers die het plastic-verbod overtreden een boete zullen krijgen is nog onduidelijk, maar een woordvoerder van de luchthaven zei tegen Amerikaanse media ervan uit te gaan dat de hele sector zal meewerken

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…

AA zet Boeing 787 in ex AMS

AA zet Boeing 787 in ex AMS

16/01/2020

American Airlines is begonnen met het inzetten van de Boeing 787-8 Dreamliner van Amsterdam naar de hub in Philadelphia (PHL). De introductie betekent een toename van de capaciteit met ruim…