Home / Luchthavens / FNV turft de klachten op Schiphol over ultrafijnstof

FNV turft de klachten op Schiphol over ultrafijnstof

FNV turft de klachten op Schiphol over ultrafijnstof

De FNV heeft een meldpunt geopend waarop Schipholmedewerkers zorgen en klachten over ultrafijnstof op de luchthaven kunnen melden. In een week tijd zijn daar bijna 400 reacties op binnengekomen.

Joost van Doesburg, FNV-campagneleider Schiphol zegt in een verklaring: “Dat geeft aan dat de mensen die dagelijks in de ultrafijnstof moeten werken zich ernstige zorgen maken over hun gezondheid.”

In juni bleek uit onderzoek van het RIVM dat de uitstoot van ultrafijnstof door de luchtvaart voor gezondheidsproblemen zorgt bij omwonenden. De gevolgen voor werknemers in de luchtvaart zijn niet onderzocht.

Van Doesburg: “Dat moet snel veranderen. De Tweede Kamer heeft in oktober een motie aangenomen waarin de minister wordt opgeroepen ook de platformmedewerkers bij het RIVM-onderzoek te betrekken. De minister moet die motie snel uitvoeren.”

FNV roept verder de luchthaven op niet te wachten op nieuw onderzoek. “Schiphol is wat ons betreft ook aan zet,” aldus Van Doesburg. “Zij moet nu maatregelen doorvoeren die de uitstoot van ultrafijnstof verlagen. Samen met onze leden gaan we de strijd aan om dat voor elkaar te krijgen

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…