Home / Luchthavens / EU-luchthavens: 6 procent meer passagiers

EU-luchthavens: 6 procent meer passagiers

EU-luchthavens: 6 procent meer passagiers

Europese luchthavens hebben in het eerste kwartaal van dit jaar 5,2 procent meer passagiers ontvangen. Voor luchthavens in landen die lid zijn van de Europese Unie (EU) was dat 6 procent. Volgens ACI Europe, die de cijfers donderdag publiceerde, is daaraan te zien dat het economisch herstel en vertrouwen in de EU toeneemt.

Onder andere België en Ierland noteerden dubbele groeicijfers. Op luchthavens in landen die geen lid zijn van de EU, bleef de groei steken op 2,6 procent. Dat cijfer werd vooral negatief beïnvloed door Rusland en Oekraïne.

De groeiende passagiersstromen zijn nog steeds voor het grootste deel te danken aan de toevoer door de low-cost carriers en vindt die vooral plaats op bestaande routes en in gevestigde landen.
Bij de Europese luchthavens met meer dan 25 miljoen passagiers was de groei het grootst op Madrid, Rome Fiumicino, Londen Gatwick, Barcelona en Antalya.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Vijftig A350’s voor Emirates 

Vijftig A350’s voor Emirates 

19/11/2019

Emirates heeft haar totale order bij Airbus voor widebodies verlaagd naar vijftig, allemaal A350’s. De eerdere bestelling bestond uit zeventig toestellen: dertig A350’s en veertig A330neo’s. Hierdoor is de waarde…

EasyJet is nu klimaatneutraal

EasyJet is nu klimaatneutraal

19/11/2019

EasyJet compenseert voortaan namens al haar klanten de uitstoot van CO2. ‘En dit is nog maar het begin,’ zegt Andrea Caulfield-Smith van de airline tegen Zakenreis tijdens de GBTA-conferentie in…

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

17/11/2019

Van Londen naar Sydney in één keer. Volgens de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wordt dat over drie jaar werkelijkheid, als tenminste een proefvlucht half november de economische en fysieke haalbaarheid aantoont….

City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….