Home / Luchthavens / EU-luchthavens: 6 procent meer passagiers

EU-luchthavens: 6 procent meer passagiers

EU-luchthavens: 6 procent meer passagiers

Europese luchthavens hebben in het eerste kwartaal van dit jaar 5,2 procent meer passagiers ontvangen. Voor luchthavens in landen die lid zijn van de Europese Unie (EU) was dat 6 procent. Volgens ACI Europe, die de cijfers donderdag publiceerde, is daaraan te zien dat het economisch herstel en vertrouwen in de EU toeneemt.

Onder andere België en Ierland noteerden dubbele groeicijfers. Op luchthavens in landen die geen lid zijn van de EU, bleef de groei steken op 2,6 procent. Dat cijfer werd vooral negatief beïnvloed door Rusland en Oekraïne.

De groeiende passagiersstromen zijn nog steeds voor het grootste deel te danken aan de toevoer door de low-cost carriers en vindt die vooral plaats op bestaande routes en in gevestigde landen.
Bij de Europese luchthavens met meer dan 25 miljoen passagiers was de groei het grootst op Madrid, Rome Fiumicino, Londen Gatwick, Barcelona en Antalya.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…