Home / Luchthavens / Einde laptop-verbod VS

Einde laptop-verbod VS

Einde laptop-verbod VS

Laptops zijn weer toegestaan op alle vluchten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika naar de Verenigde Staten. Saoedi-Arabië en Marokko zijn door de VS geschrapt als laatste landen waar een verbod gold.

Alle tien luchthavens, in acht Arabische landen, die sinds maart restricties kregen opgelegd van de Amerikanen op het meenemen door passagiers van laptops en andere grote elektronische apparaten in de cabine, hebben nieuwe veiligheidsmaatregelen doorgevoerd die de VS voldoende vinden.

De betreffende landen waren: de Verenigde Arabische Emiraten (luchthavens Dubai en Abu Dhabi), Turkije (Istanbul), Qatar (Doha), Egypte (Cairo), Koeweit, Jordanië (Amman), Marokko (Casablanca) en Saoedi-Arabië (Jeddah en Riyad).

De Amerikanen vreesden dat terroristen springstoffen konden verstoppen in laptops of de apparaten konden gebruiken als ontstekers voor explosieven in het laadruim.

Intussen heeft Washington nieuwe veiligheidsmaatregelen doorgevoerd voor alle vluchten naar de Verenigde Staten. De strengere regels werden op 29 juni door de VS aangekondigd en gelden wereldwijd voor directe vluchten naar Amerika. Sinds 19 juli zijn ze van kracht. Passagiers moeten extra worden gescreend en elektronische apparaten moeten nader worden onderzocht voordat deze op vluchten worden toegelaten.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Nieuwe cabine A330 KLM

Nieuwe cabine A330 KLM

16/03/2018

KLM heeft deze week haar eerste Airbus A330 met een vernieuwd interieur geïntroduceerd. De stoelen in de businessclass zijn nu full-flat en het entertainmentsysteem is vervangen. Ook in de economy-class…

IHG koopt belang in Regent

IHG koopt belang in Regent

15/03/2018

De InterContinental Hotels Group (IHG) koopt een belang van 51 procent in Regent Hotels. De Britse hotelketen betaalt 39 miljoen dollar voor de veel kleinere Taiwanese branchegenoot. IHG, beursgenoteerd, had…

AccorHotels in 100 landen

AccorHotels in 100 landen

14/03/2018

De AccorHotels Group is sinds kort aanwezig in honderd landen. De Franse keten, met merken als Novotel, Ibis,  Pullman en Sofitel, is naar eigen zeggen uitgegroeid tot marktleider op veel…

Nieuwe vliegtuigen Turkish

Nieuwe vliegtuigen Turkish

13/03/2018

Turkish Airlines vernieuwt haar vloot met de aanschaf van 25 Boeing Dreamliners en 25 Airbus A350’s. De totale order heeft een waarde van rond de vijftien miljard dollar. De bestellingen…