Home / Luchthavens / Dura Vermeer legt nieuwe luchthaven Lelystad aan

Dura Vermeer legt nieuwe luchthaven Lelystad aan

Dura Vermeer legt nieuwe luchthaven Lelystad aan

Schiphol Group heeft een contract getekend met bouwconcern Dura Vermeer voor de aanleg en het meerjarig onderhoud van de nieuwe luchthaven van Lelystad. Dat heeft Schiphol Group bekendgemaakt.

Het gaat om de aanleg en het onderhoud van de lucht- en landzijdige infrastructuur. “De overeenkomst omvat het integrale ontwerp, de realisatie en gedurende vijftien jaar het onderhoud van de start- en landingsbaan, taxibanen, platformen, toegangswegen en parkeerterreinen op het publieke gedeelte,” aldus Schiphol Group.

Dura Vermeer begint in januari 2017 met de werkzaamheden. Komend jaar wordt het ontwerp uitgewerkt en de uitvoering voorbereid. “Met Dura Vermeer hebben we gekozen voor een specialistische partner in de aanleg en het onderhoud van duurzame luchthaveninfrastructuur, waarbij nadrukkelijk lokale en regionale bedrijven betrokken zullen worden,” aldus Maarten de Groof, CCO van Schiphol Group.

“Voor ons betekent dit weer een grote stap in onze ambitie om op termijn preferred leisure airport te worden,” zegt Erik Lagerweij, directeur van Lelystad Airport. “We zijn trots dat we het contract tekenen voor een duurzaam aangelegde start- en landingsbaan, waar in 2018 de eerste passagiersvlucht zal landen.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…