Home / Luchthavens / Dura Vermeer legt nieuwe luchthaven Lelystad aan

Dura Vermeer legt nieuwe luchthaven Lelystad aan

Dura Vermeer legt nieuwe luchthaven Lelystad aan

Schiphol Group heeft een contract getekend met bouwconcern Dura Vermeer voor de aanleg en het meerjarig onderhoud van de nieuwe luchthaven van Lelystad. Dat heeft Schiphol Group bekendgemaakt.

Het gaat om de aanleg en het onderhoud van de lucht- en landzijdige infrastructuur. “De overeenkomst omvat het integrale ontwerp, de realisatie en gedurende vijftien jaar het onderhoud van de start- en landingsbaan, taxibanen, platformen, toegangswegen en parkeerterreinen op het publieke gedeelte,” aldus Schiphol Group.

Dura Vermeer begint in januari 2017 met de werkzaamheden. Komend jaar wordt het ontwerp uitgewerkt en de uitvoering voorbereid. “Met Dura Vermeer hebben we gekozen voor een specialistische partner in de aanleg en het onderhoud van duurzame luchthaveninfrastructuur, waarbij nadrukkelijk lokale en regionale bedrijven betrokken zullen worden,” aldus Maarten de Groof, CCO van Schiphol Group.

“Voor ons betekent dit weer een grote stap in onze ambitie om op termijn preferred leisure airport te worden,” zegt Erik Lagerweij, directeur van Lelystad Airport. “We zijn trots dat we het contract tekenen voor een duurzaam aangelegde start- en landingsbaan, waar in 2018 de eerste passagiersvlucht zal landen.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…