Home / Luchthavens / Drukte verwacht op Schiphol in de meivakantie

Drukte verwacht op Schiphol in de meivakantie

Drukte verwacht op Schiphol in de meivakantie

In de periode 20 april tot en met 14 mei reizen naar verwachting in totaal 5,2 miljoen mensen van, naar en via Schiphol, zegt de luchthaven in een verklaring. Dit is veel meer dan vorig jaar.

In de officiële meivakantieweek is het aantal mensen dat aankomt en vertrekt zeven tot acht procent meer dan in dezelfde week vorig jaar. De drukste dag wordt vrijdag 4 mei, met een verwachte 226.000 reizigers. Schiphol neemt samen met haar partners op de luchthaven extra maatregelen om het verkeer in goede banen te leiden.

Schiphol zet in de vakantieperiode veel extra medewerkers in. Bij de security controle is bijvoorbeeld twintig procent meer bezetting dan in 2017, toen er op een aantal dagen sprake was van grote opstoppingen.

Ook elders in de terminal zijn extra veel medewerkers actief, onder wie  medewerkers die reizigers wegwijs maken in de terminal, medewerkers waar reizigers terecht kunnen met vragen en bij grote drukte speciale crowd teams om alle passagiersstromen in goede banen te leiden. Daarnaast breidt Schiphol het social media team uit en kunnen reizigers terecht bij het digitale Schiphol Assist, waardoor meer reizigers snel met kunnen worden geholpen

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Weer uitstel voor Alitalia

Weer uitstel voor Alitalia

10/12/2018

Alitalia krijgt tot juli volgend jaar om staatsleningen terug te betalen, zo heeft de regering in Rome medegedeeld. Ook zegt zij dat de bewindvoerders van de technisch failliete airline eind…

Vliegtaks van zeven euro

Vliegtaks van zeven euro

07/12/2018

De regering voert, zoals de plannen nu zijn, in 2021 een vliegtaks in van zeven euro per ticket, ongeacht de lengte van de vlucht. Dit heeft premier Rutte vandaag bekendgemaakt….