Home / Luchthavens / Drukte verwacht op Schiphol in de meivakantie

Drukte verwacht op Schiphol in de meivakantie

Drukte verwacht op Schiphol in de meivakantie

In de periode 20 april tot en met 14 mei reizen naar verwachting in totaal 5,2 miljoen mensen van, naar en via Schiphol, zegt de luchthaven in een verklaring. Dit is veel meer dan vorig jaar.

In de officiële meivakantieweek is het aantal mensen dat aankomt en vertrekt zeven tot acht procent meer dan in dezelfde week vorig jaar. De drukste dag wordt vrijdag 4 mei, met een verwachte 226.000 reizigers. Schiphol neemt samen met haar partners op de luchthaven extra maatregelen om het verkeer in goede banen te leiden.

Schiphol zet in de vakantieperiode veel extra medewerkers in. Bij de security controle is bijvoorbeeld twintig procent meer bezetting dan in 2017, toen er op een aantal dagen sprake was van grote opstoppingen.

Ook elders in de terminal zijn extra veel medewerkers actief, onder wie  medewerkers die reizigers wegwijs maken in de terminal, medewerkers waar reizigers terecht kunnen met vragen en bij grote drukte speciale crowd teams om alle passagiersstromen in goede banen te leiden. Daarnaast breidt Schiphol het social media team uit en kunnen reizigers terecht bij het digitale Schiphol Assist, waardoor meer reizigers snel met kunnen worden geholpen

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Deel Zaventem te koop

Deel Zaventem te koop

24/04/2018

De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang van 36 procent in Brussels Airport verkopen. Chinese investeerders zouden interesse hebben om de aandelen in de goedlopende luchthaven over te nemen….

Zoveelste staking Air France

Zoveelste staking Air France

23/04/2018

Personeel bij Air France staakt vandaag en morgen voor de zoveelste keer in korte tijd. Hoewel lang niet iedereen meedoet heeft de airline een kwart van alle vluchten moeten schrappen….

Janaillac dreigt met vertrek

Janaillac dreigt met vertrek

20/04/2018

CEO Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM laat in een referendum het personeel een uitspraak doen over zijn plan voor een langzame loonsverhoging. Als een meerderheid tegen is, stapt hij op….

RAI wil samenwerken

RAI wil samenwerken

20/04/2018

RAI Amsterdam wil de banden met andere evenementen- en beurslocaties in Amsterdam stevig aanhalen. De beurs- en congresgigant wil zo meer ruimte creëren voor evenementen, nu uitbreiding van het eigen…