Home / Luchthavens / Drukte verwacht op Schiphol in de meivakantie

Drukte verwacht op Schiphol in de meivakantie

Drukte verwacht op Schiphol in de meivakantie

In de periode 20 april tot en met 14 mei reizen naar verwachting in totaal 5,2 miljoen mensen van, naar en via Schiphol, zegt de luchthaven in een verklaring. Dit is veel meer dan vorig jaar.

In de officiële meivakantieweek is het aantal mensen dat aankomt en vertrekt zeven tot acht procent meer dan in dezelfde week vorig jaar. De drukste dag wordt vrijdag 4 mei, met een verwachte 226.000 reizigers. Schiphol neemt samen met haar partners op de luchthaven extra maatregelen om het verkeer in goede banen te leiden.

Schiphol zet in de vakantieperiode veel extra medewerkers in. Bij de security controle is bijvoorbeeld twintig procent meer bezetting dan in 2017, toen er op een aantal dagen sprake was van grote opstoppingen.

Ook elders in de terminal zijn extra veel medewerkers actief, onder wie  medewerkers die reizigers wegwijs maken in de terminal, medewerkers waar reizigers terecht kunnen met vragen en bij grote drukte speciale crowd teams om alle passagiersstromen in goede banen te leiden. Daarnaast breidt Schiphol het social media team uit en kunnen reizigers terecht bij het digitale Schiphol Assist, waardoor meer reizigers snel met kunnen worden geholpen

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Zakenreiziger vaker in OV

Zakenreiziger vaker in OV

19/07/2018

Nederlandse zakenreizigers kiezen voor binnenlandse reizen in toenemende mate het openbaar vervoer. Dit constateert MultiTankcard (MTc), aanbieder van mobiliteitspassen. ‘Naast de leaseauto zijn ook de (deel-) fiets, taxi en openbaar…