Home / Luchthavens / Deel Zaventem te koop

Deel Zaventem te koop

Deel Zaventem te koop

De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang van 36 procent in Brussels Airport verkopen. Chinese investeerders zouden interesse hebben om de aandelen in de goedlopende luchthaven over te nemen. Dit meldt de Belgische krant De Tijd.

Macquarie is na het Canadese pensioenfonds OTPP (39 procent), de tweede aandeelhouder in Brussels Airport Zaventem qua grootte. De derde aandeelhouder is de Belgische staat, die de overige 25 procent bezit plus één controlerend aandeel.

Macquarie verwierf in 2004 een belang van zeventig procent in Brussels Airport en betaalde daar destijds 735 miljoen euro voor. Eerder verkocht de Australische investeerder al een deel van het belang, waarvan nog 36 procent overbleef. Macquarie heeft kennelijk nu besloten om te cashen.

Brussels Airport is het moeilijke jaar 2016, waarin de terroristische aanslag in maart een enorme impact had, ruim te boven gekomen en draait nu beter dan ooit tevoren. De prijs van de aandelen is opgestuwd. De Tijd schat de waarde van de 36 procent op 1,5 miljard euro.

Het dagblad schrijft dat er verscheidene kandidaten ‘op vinkenslag’ (op de loer) liggen. ‘Vooral buitenlandse langetermijninvesteerders zoals pensioen- en infrastructuurfondsen tonen interesse, mogelijk in samenwerking met een Belgische speler. Er zou ook Chinese interesse zijn. Maar dat ligt gevoelig voor een strategisch actief als de luchthaven.’

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…