Home / Luchthavens / Daling Zaventem 99 procent

Daling Zaventem 99 procent

Daling Zaventem 99 procent

Het verkeer op Brussels Airport (Zaventem) is vorige maand gedecimeerd tot minder dan één procent van het aantal in april 2019. Mei lijkt nog slechter te zullen worden.

In april 2019 reisden 2,3 miljoen mensen via de Belgische luchthaven, een jaar later waren dat er 17.000. Een groot deel van die reizigers waren mensen die werden gerepatrieerd. Omdat die repatriëringsvluchten nu grotendeels achter de rug zijn en de vraag naar tickets tot bijna nul is gedaald, zal mei voor Zaventem waarschijnlijk nog slechter uitpakken. De hele vloot van home carrier Brussels Airlines staat aan de grond.

Zaventem meldt wel een groter aantal vrachtvluchten in april met een toename van ruim 50 procent ten opzichte van vorig jaar. Maar schijn bedriegt: omdat er vrijwel geen passagiersvluchten waren viel de belly-capaciteit voor vracht weg. Het totale vrachtvolume daalde dan ook: 13,7 procent minder in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…