Home / Luchthavens / Busstaking treft Schiphol

Busstaking treft Schiphol

Busstaking treft Schiphol

De estafettestaking in het streekvervoer treft vandaag ook reizigers van en naar Schiphol. Connexxion-buschauffeurs leggen in de regio’s die Schiphol bedienen het werk neer.

De staking zal nog de hele dag duren. Volgens vakbond CNV rijden er bijna geen bussen in Noord-Holland en rond Schiphol. Werkgever Connexxion spreekt dit tegen en zegt dat er hier en waar wel wordt gereden. Zo zou het netwerk rond de luchthaven (Sternet) functioneren met een aangepaste dienstregeling en met veel minder bussen per uur.”

Ook in andere gebieden rijden volgens het busbedrijf wel bussen, maar minder. Inzet van de stakingsestafette is een nieuwe cao waarin de chauffeurs betere afspraken over loon, werkdruk en plaspauzes willen zien. Connexxion en de andere werkgevers vinden de eisen van de chauffeurs en de bonden ‘onhaalbaar en onbetaalbaar.’

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Eerste succes Ben Smith

Eerste succes Ben Smith

19/10/2018

Air France heeft een akkoord gesloten met vijf vakbonden van het grond- en cabinepersoneel, die driekwart van de werknemers achter zich hebben, over een loonsverhoging van in totaal vier procent….