Home / Luchthavens / Business lounge Eindhoven

Business lounge Eindhoven

Business lounge Eindhoven

Op Eindhoven Airport is de Aspire Lounge geopend voor zakenreizigers. De lounge, van het Chinese bedrijf Swissport, past bij de strategie van de luchthaven waarin naar eigen zeggen ‘de transitie van kwantiteit naar kwaliteit’ centraal staat.

De lounge bevindt zich op de eerste etage, na de security en telt zestig zitplaatsen. Shaun Weston, vicepresident global lounges bij Swissport International zegt in een verklaring:  “De opening van de premium lounge op Eindhoven Airport is een toevoeging aan ons huidige aanbod in Nederland. Eindhoven is onze vierde lounge in Nederland. We hebben al drie zeer succesvolle lounges op Amsterdam Schiphol Airport.”

En Mark Botter, head of consumers & real estate van Eindhoven Airport: “Met de lounge spelen we in op een behoefte van de business-passagier. Deze kan in de lounge ongestoord werken of ontspannen. De Aspire Lounge biedt de zakenreiziger uiteraard alle benodigde faciliteiten. De lounge is een waardevolle toevoeging aan de faciliteiten van de luchthaven.”

Twintig procent zakenreizigers
Twintig procent van de passagiers op Eindhoven Airport (6,2 miljoen in totaal vorig jaar) is zakenreiziger. Een business lounge was er tot nu toe niet voor hen. Nu wel, maar de toegang tot de Aspire Lounge kost wel geld, omdat er geen link met een luchtvaartmaatschappij is, zoals dat op Schiphol met onder meer KLM en partners het geval is.

Passagiers kunnen in Eindhoven een reservering maken voor dertig euro per persoon. Toegang ter plekke aanschaffen kost 35 euro.

Swissport International is een van oorsprong Zwitsers bedrijf dat sinds 2015 volledig in handen is van de Chinese HNA Group. Swissport is afhandelaar van bagage en vracht en runt lounges. Er zijn wereldwijd rond de 70.000 mensen in dienst, in vijftig landen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Nieuwe route Vueling

Nieuwe route Vueling

24/10/2021

De Spaanse carrier Vueling, onderdeel van de International Airlines Group (IAG), vliegt vanaf 3 december tussen Amsterdam en Praag. De Tsjechische hoofdstad wordt vier keer week aangevlogen op zondag, dinsdag,…

Te veel fijnstof op Schiphol

Te veel fijnstof op Schiphol

21/10/2021

Op en rondom Schiphol is te veel fijnstof, door de uitstoot van vliegtuigen, zo concludeert de luchthaven zelf op basis van onderzoek door TNO. Het bedrijf wil ‘extra maatregelen’ nemen…

KLM en IATA versus ACNL

KLM en IATA versus ACNL

20/10/2021

KLM keert zich tegen een nieuw systeem van slottoewijzing dat ACNL volgend jaar wenst door te voeren. De airline krijgt hierbij steun van brancheorganisatie IATA die de slotcoördinator voor de…

Frankfurt-Hahn Airport failliet

Frankfurt-Hahn Airport failliet

20/10/2021

De HNA-Group heeft faillissement aangevraagd voor luchthaven Frankfurt-Hahn waarin het Chinese bedrijf zelf grootaandeelhouder is. De airport zag ruim vóór de coronacrisis de aantallen passagiers en omzet al teruglopen, de…