Home / Luchthavens / Business lounge Eindhoven

Business lounge Eindhoven

Business lounge Eindhoven

Op Eindhoven Airport is de Aspire Lounge geopend voor zakenreizigers. De lounge, van het Chinese bedrijf Swissport, past bij de strategie van de luchthaven waarin naar eigen zeggen ‘de transitie van kwantiteit naar kwaliteit’ centraal staat.

De lounge bevindt zich op de eerste etage, na de security en telt zestig zitplaatsen. Shaun Weston, vicepresident global lounges bij Swissport International zegt in een verklaring:  “De opening van de premium lounge op Eindhoven Airport is een toevoeging aan ons huidige aanbod in Nederland. Eindhoven is onze vierde lounge in Nederland. We hebben al drie zeer succesvolle lounges op Amsterdam Schiphol Airport.”

En Mark Botter, head of consumers & real estate van Eindhoven Airport: “Met de lounge spelen we in op een behoefte van de business-passagier. Deze kan in de lounge ongestoord werken of ontspannen. De Aspire Lounge biedt de zakenreiziger uiteraard alle benodigde faciliteiten. De lounge is een waardevolle toevoeging aan de faciliteiten van de luchthaven.”

Twintig procent zakenreizigers
Twintig procent van de passagiers op Eindhoven Airport (6,2 miljoen in totaal vorig jaar) is zakenreiziger. Een business lounge was er tot nu toe niet voor hen. Nu wel, maar de toegang tot de Aspire Lounge kost wel geld, omdat er geen link met een luchtvaartmaatschappij is, zoals dat op Schiphol met onder meer KLM en partners het geval is.

Passagiers kunnen in Eindhoven een reservering maken voor dertig euro per persoon. Toegang ter plekke aanschaffen kost 35 euro.

Swissport International is een van oorsprong Zwitsers bedrijf dat sinds 2015 volledig in handen is van de Chinese HNA Group. Swissport is afhandelaar van bagage en vracht en runt lounges. Er zijn wereldwijd rond de 70.000 mensen in dienst, in vijftig landen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Actief parkeerprogram KLM

Actief parkeerprogram KLM

02/04/2020

Als gevolg van de corona-crisis staat een groot deel van de KLM- vliegtuigen stil op Schiphol. De airline zegt hierbij een ‘actief parkeerprogramma’ uit te voeren dat ervoor moet zorgen…

BA schort 36.000 banen op

BA schort 36.000 banen op

02/04/2020

British Airways is van plan 36.000 werknemers met onbetaald verlof te sturen in verband met de coronacrisis. De Britse overheid zal tijdelijk 80 procent van de BA-salarissen betalen, met een…