Home / Luchthavens / Brussels Airport -74 procent

Brussels Airport -74 procent

Brussels Airport -74 procent

In 2020 reisden 6,7 miljoen passagiers naar of van Brussels Airport, een daling van 74 procent, als gevolg van de corona pandemie. Dit heeft het Belgische luchthavenbedrijf bekendgemaakt.

Het aantal vliegbewegingen daalde minder sterk: met 59 procent. Dit komt doordat de vrachtsector wel groeide, terwijl de bezettingsgraad aan boord van passagiersvluchten die doorgingen aanzienlijk lager lag.

“Het jaar 2020 was een zeer vreemd en zeer moeilijk jaar voor de luchtvaartsector,” zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. “Vanaf maart zorgden de gezondheidsmaatregelen en reisbeperkingen voor een sterke daling van het aantal passagiers op Brussels Airport. We hebben ons continu moeten aanpassen om onze passagiers veilig en in overeenstemming met de geldende gezondheidsmaatregelen te kunnen verwelkomen.”

Brussels Airport is – anders dan bijvoorbeeld Schiphol – voor het grootste deel in private handen. Een Canadees en een Australisch investeringsfonds bezitten samen 75 procent van de aandelen. De Belgische staat bezit de andere 25 procent.

De luchthaven ontvangt sinds het begin van de crisis ondersteuning voor het betalen van de lonen van de Belgische federale overheid. Welke de financiële consequenties van de crisis zijn geweest in 2020 zal blijken uit de jaarcijfers die binnenkort worden gepubliceerd.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Reizen kan weer (een beetje)

Reizen kan weer (een beetje)

15/05/2021

Reizen uit Nederland naar een klein aantal landen is sinds heden weer mogelijk, maar veel beperkingen en regels blijven bestaan, zoals verplichte pcr-testen en quarantaine na aankomst op de bestemming….

Nieuwe kledij op Schiphol

Nieuwe kledij op Schiphol

14/05/2021

Schiphol voorziet een groot deel van de staf van nieuwe kledij, per functie verschillend van kleur en samenstelling. Het gaat in totaal om rond de 7.500 werknemers, ook van private…

Grenzen open, maar welke?

Grenzen open, maar welke?

12/05/2021

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 15 mei het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zal zijn. Welke landen dat zijn is nog niet duidelijk. Voor Nederlanders…

Hoekstra stemt tegen Smith

Hoekstra stemt tegen Smith

11/05/2021

De Nederlandse staat zal over twee weken op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen de nieuwe bonus in aandelen voor topman Ben Smith stemmen. Dit schrijft de demissionaire minister van…